Gepubliceerd op 30-12-16

NOS item: “Zonder veilige medewerker kunnen we geen kinderen veilig stellen”

Jeugdbeschermers moeten soms ingrijpen bij een gezin dat als erg agressief bekend staat. Dan kan de veiligheid van de jeugdbeschermers in gevaar komen. In zulke situaties is het Landelijk Expertise Team Jeugdbescherming (LET-JB) inzetbaar voor de medewerkers van de jeugdbeschermingsorganisaties in Nederland. In onze regio betreft het 8 op de 3.200 gezinnen die aan het LET worden overgedragen.

NOS besteedde op vrijdag 30 december jl. aandacht aan dit onderwerp. Zo was Sigrid van de Poel, bestuurder van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, die ochtend vroeg live in de radiouitzending van het Radio 1 Journaal.Van de Poel vertelde over de belangrijke afweging voor jeugdbeschermingorganisaties om het LET in te zetten als de veiligheid van een jeugdbeschermer in het geding komt.

Van de Poel: “We lopen aan tegen alle vormen van agressie die je kunt verzinnen. Van schelden tot echt fysiek geweld. Ook worden onze medewerkers steeds meer gepest of gestalkt op internet. Wij zijn er voor de veiligheid van kinderen, maar ik moet en wil ook rekening houden met de veiligheid van mijn mensen. Zonder veilige medewerker kunnen we geen kinderen veilig stellen. Als de veiligheid te bedreigend wordt, schakelen we het LET in.”

sigrid-en-nosiiIn de avond, 30 december, kwam het item aan bod op het NOS-journaal van 18.00 en 20.00 uur. Daarin kwamen ook twee medewerkers van het LET aan het woord.

Klik hier om de NOS Radio 1 Journaaluitzending terug te luisteren (klik op het item ‘Jeugdbeschermers ervaren vaker agressie en intimidatie van ouders).

Er staan ook twee artikelen op  nos.nl : Algemene bericht met Sigrid van de Poel & Uitwerking interviews met onze collega’s Erica, Jurgen en Marieke. Meer informatie over het LET is  hier vinden.