Gepubliceerd op 11-11-15

Reactie Jeugdbescherming op berichtgeving AT5 over inbraak

AT5 besteedde op 10 november 2015 aandacht aan een eerdere inbraak op maandagavond laat, 2 november 2015, in het kantoorpand aan de Overschiestraat te Amsterdam. Daarbij zijn bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam 54 beveiligde lockers opengebroken.

AT5 wilde graag van ons een reactie op camera, maar op het door AT5 gewenste moment kon dit niet door ons worden geregeld. Wij hebben daarom gekozen voor een schriftelijke verklaring.

Desbetreffende cliënte heeft rechtstreeks contact met AT5 gezocht. Nadat wij haar naam hebben vernomen, is die middag gelijk door haar gezinsmanager contact met haar opgenomen. Wij vinden het vervelend dat, ondanks een zo zorgvuldig mogelijk en snelle actie richting de achttien getroffen gezinnen – deze mevrouw het nare inbraakbericht via de brief heeft ontvangen en niet via het persoonlijk contact op 3 november jl.

De politie gaat ervan uit dat het de inbrekers alleen maar gaat om laptops en mobiele telefoons. Papieren vinden ze meestal niet interessant en gooien deze vaak weg in ondergrondse containers. Wij hebben samen met de andere organisaties in het pand extra maatregelen ingezet voor de beveiliging van het totale kantoorgebouw.