Gepubliceerd op 19-05-22

Openhartig #3: 'Stem van gezinnen moet weer worden gehoord'

In onze online uitgave ‘Openhartig’ lezen onze relaties verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 3de editie verschenen.

In de 3de editie komen 4 van onze collega’s aan het woord. Ilona en Sanja vertellen over hun toekomstige rol van ambassadeur Jeugd en wat zij als ambassadeurs willen bereiken. Bestuurder Sigrid ziet het jeugdstelsel vastlopen en vraagt zich af: hoe heeft het zover kunnen komen en vooral: hoe nu verder? Huismeester Saundri vertelt wat voor kick het haar geeft als ze een facilitair probleem weet op te lossen.

Hoe kan iedere jongere in Noord-Holland zo thuis mogelijk opgroeien, ook wanneer thuis, in een pleeggezin of in een gezinshuis wonen niet lukt? Thuis voor Noordje biedt jongeren een onvoorwaardelijke woonplek. Daarover zegt regioadviseur Chantal Liefland: “We nemen met elkaar echt de verantwoordelijkheid om er blijvend te zijn voor een jongere.”

Fatihya Abdi is PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich in voor een betere jeugdzorg. De stem van gezinnen die te maken krijgen met jeugdzorg, moet meer gehoord worden vindt zij.

U leest de Openhartig nr. 3 hier.