menu

< Terug naar het nieuwsoverzicht
Gepubliceerd op: 04-08-2017

Symposium: Armoede, geef kinderen gelijke kansen.

Onze Jeugdbescherming Akademie organiseert op dinsdagmiddag 26 september as. het symposium: Armoede, geef kinderen gelijke kansen.

Kinderen die opgroeien in armoede hebben geen gelijke kansen. Volgens het recent verschenen SER-rapport ”Opgroeien zonder Armoede 2017” is armoede onder kinderen in Nederland een hardnekkig probleem. Het percentage kinderen dat in armoede opgroeit, is relatief hoog. Vrij vertaald zitten er gemiddeld in iedere schoolklas twee tot drie kinderen die onder de armoedegrens leven.

Wat betekent leven in armoede voor kinderen? Duidelijk is dat hun ontwikkeling ernstig in de knel komt. Hun potentieel talent dreigt verloren te gaan. Dit heeft grote gevolgen voor hun toekomst en dus ook voor de toekomst van Nederland.

Is onze opvoedhulp effectief wanneer het gezin iedere dag moet zien te overleven? Waardoor lukt het bepaalde gezinnen niet om uit de armoede te komen? Welke handvatten heeft de hulpverlener om de schaamte over de armoede te doorbreken en bespreekbaar te maken? Hoe kunnen gemeenten en jeugdzorg/-bescherming hierin samenwerken? Op interactieve manier wordt samen met Andrew, een ervaringsdeskundige, en dr. Roeland van Geuns, lector Armoede en Participatie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), antwoord gegeven op deze vragen.

Aanmelden

Ben je professional in de jeugdzorg en geïnteresseerd in dit onderwerp? Wees welkom op ons symposium. Inloop vanaf 14.30 uur, het programma is van 15.00 – 17.00 uur met aansluitend een borrel. Je kunt je aanmelden via onze webshop. Kosten € 85,00 per persoon, welke je heel gemakkelijk via Ideal kunt voldoen. Voor vragen kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Jeugdbescherming Akademie via 020 487 82 22.

Deel dit bericht op social media

Volg ons ook op social media