menu

< Terug naar het nieuwsoverzicht
Gepubliceerd op: 01-08-2017

Proef Kleinschalige Voorziening verlengd

Het experiment met de Kleinschalige Voorziening (KV) wordt tot 1 januari 2018 verlengd. Dit berichtte Het Parool afgelopen zaterdag.

De Kleinschalige Voorziening is een experiment van de gemeente Amsterdam en het ministerie van Veiligheid en Justitie. In de KV worden jongeren die een voorlopige hechtenis  opgelegd hebben gekregen voor maximaal drie maanden opgevangen. Doel van het experiment is het terugdringen van recidive. De jongeren worden geplaatst in de buurt van school, ouders en hun sociale leven. Zo kunnen de zaken die wél goed gaan (school, werk en sport) tijdens de voorlopige hechtenis door blijven gaan. De terugkeer na de straf kan hierdoor soepeler en eenvoudiger verlopen.

“De voorziening zou eigenlijk per 1 juli dichtgaan, maar toen de gezinsmanagers van Jeugdbescherming Regio Amsterdam en de William Schrikker Stichting zagen dat deze jongens minder terugvallen in hun oude gedrag, besloten de gemeente en het ministerie de subsidie tot 1 januari te verlengen”, aldus Het Parool.

(Bron: Het Parool, zaterdag 29 juli 2017)

Deel dit bericht op social media

Volg ons ook op social media