menu

Pers

Journalisten kunnen voor vragen over het werk van Jeugdbescherming Regio Amsterdam contact opnemen met onze persvoorlichter Els van Dijk op telefoonnummer  06 22 23 33 29 of via de e-mail: communicatie@jeugdbescherming.nl.

Veiligheid van kinderen

Wij handelen bij alles vanuit onze missie ‘Ieder kind veilig’. Vanuit die gedachte maken wij dan ook afwegingen om al dan niet mee te werken aan publicaties, omdat we de blijvende veiligheid en de ontwikkeling van het kind willen waarborgen. Wij kunnen echter nooit op een specifieke vraag of de zaak ingaan in verband met de privacy van de betrokkenen.

Daarbij komt dat Jeugdbescherming een wettelijke geheimhoudingsplicht heeft en niet zonder toestemming van de daartoe gerechtigden zomaar informatie mag verstrekken. Nog los van het voorgaande heeft Jeugdbescherming te maken met zeer complexe zaken, waarbij openheid van zaken (ook in de toekomst) veel impact kan hebben op alle betrokkenen. Zeker op kinderen.

Als er onverhoopt erge dingen gebeuren die zich afspelen in het werkgebied van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, willen sommige media wel eens van ons weten of een kind / gezin wel of niet bekend is bij Jeugdbescherming. Wij kunnen / zullen nooit op die vraag of de zaak zelf ingaan, of dit gezin nu wel of niet bekend is bij Jeugdbescherming.

Volg ons ook op social media