menu

Wat doet Jeugdbescherming voor jou?

Ieder gezin heeft wel eens problemen, maar bij sommige gezinnen gaan de problemen niet over en zijn ze een bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Er is bijvoorbeeld sprake van fysiek of verbaal geweld, seksueel misbruik, ernstige ruzies of er wordt niet voor jou en/ of je broertjes en zusjes gezorgd.

Jeugdbescherming kan dan helpen. Samen met jouw gezin en uw omgeving zoeken we naar oplossingen voor de problemen. Met als belangrijkste doel dat het voor jou en je broertjes en zusjes weer veilig is thuis en jullie weer zonder Jeugdbescherming weer verder kunnen.

Is er nú gevaar?

De situatie thuis kan plotseling uit de hand lopen. Jij of anderen in jouw gezin worden bedreigd in jouw of hun veiligheid. Probeer jezelf en je gezin eerst in veiligheid te brengen. Ga naar iemand toe die je vertrouwt. Aarzel niet.

Als er sprake is van een spoedeisende situatie, bel je met Veilig Thuis:

0800 2000 (24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis te bereiken).

Is er geen acuut gevaar, maar dreigt de situatie wel uit de hand te lopen?

ouders-beeldMet vragen of problemen kun je soms terecht bij vrienden, buren of familie. Maar als je problemen hebt waar je liever niet met bekenden over praat kun je bellen of chatten met de kindertelefoon: 0800 – 0432. 

Je kunt ook bellen met Veilig Thuis: 0800 2000 (24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis te bereiken).

Heb je al een gezinsmanager van Jeugdbescherming? Bel of app die dan. Je kunt ook het algemene nummer van Jeugdbescherming bellen: 020 487 82 22.

 

Volg ons ook op social media