menu

Onze werkwijze

Nadat uw kind is aangemeld bij Jeugdbescherming, krijgt uw gezin een gezinsmanager. Iemand die samen met u en uw gezin een gezinsplan maakt om een veilige thuissituatie te creëren. Wij werken volgens het principe één gezin, één plan, één gezinsmanager. De gezinsmanager is een medewerker van Jeugdbescherming.

Gezinsplan

De gezinsmanager komt bij u thuis om de problemen en zorgen met u te bespreken. Dat doen we met alle gezinsleden samen. We luisteren naar uw verhaal en verzamelen de informatie die u zelf heeft. Gezamenlijk maken we vervolgens een gezinsplan. Daarin staat welke zorgen er zijn, maar vooral ook wat er wel goed gaat en hoe we samen de zorgen gaan aanpakken. Daarbij staat de veiligheid van de kinderen altijd centraal.

Samen bekijken we hoe we uw gezin het beste kunnen ondersteunen en welke hulp bij jullie past. Als het kan betrekken we, in overleg, ook familieleden, vrienden, kennissen of andere mensen die dicht bij het gezin staan. Waar nodig worden professionele hulpverleners ingeschakeld. De gezinsmanager zorgt ervoor dat het plan dat jullie samen hebben gemaakt, wordt uitgevoerd en dat iedereen zijn afspraken nakomt.

Passende hulp

brochure-side-foto-v2De gezinsmanager kijkt samen met uw gezin welke hulp precies nodig is. Jullie bespreken de verschillende hulpvormen en bekijken samen informatie over de organisatie(s) die jullie verder kunnen helpen. Als dat duidelijk is, zorgen wij dat de juiste hulp wordt ingeschakeld.

Als de hulp is gestart, houdt de gezinsmanager van Jeugdbescherming in de gaten of de hulpverlening goed verloopt.

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat jullie uiteindelijk zonder Jeugdbescherming weer verder kunnen. In het gezinsplan spreken we af wat nodig is om die doelstelling te bereiken.

Brochure Informatie voor gezinnen [PDF – 3,1 MB]

 

Prettig samenwerken, hoe doen we dat?

Jeugdbescherming Regio Amsterdam streeft naar een zo goed mogelijke dienstverlening. Goede samenwerking is hierbij erg belangrijk. Natuurlijk kan het gebeuren dat u niet tevreden bent en dat de emoties hoog oplopen. Het gaat tenslotte om uw kind(eren), waar soms ingrijpende beslissingen over worden genomen.
Om het contact tussen de klant en Jeugdbescherming Regio Amsterdam zo prettig mogelijk te laten verlopen, heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam een aantal omgangsregels. U kunt ze hier nalezen.

Volg ons ook op social media