menu

Wie werken er bij Jeugdbescherming?

Wie kunnen je beter vertellen hoe het is om te werken bij Jeugdbescherming? Inderdaad, zij die net als jij ooit voor de keuze stonden om bij Jeugdbescherming te gaan solliciteren.

Naam: Stefanie Meijs
Functie: gezinsmanager
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 2009

‘Wat houdt je werk in?’

Foto StefanieHet werk als gezinsmanager bestaat vooral uit goed analyseren van de kern van de problematiek in een gezin. Wat ligt er ten grondslag aan de problemen? Vanaf het eerste contact investeer ik geduldig en met respect in de samenwerkingsrelatie met een gezin waarbij de veiligheid van de kinderen voorop staat. Samenwerking is in het werk als gezinsmanager echt een sleutelwoord. Samenwerken met gezinnen, kinderen, maar ook met netwerkpartners en uiteraard je collega’s uit het basisteam. Het is een veelzijdige baan met een uiteenlopende doelgroep en verschillende soorten problematiek. Het werk als gezinsmanager zal geen dag vervelen.

‘Welke opleiding heb je gedaan?’

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Eigenlijk is dit niet direct de meest aansluitende opleiding omdat SPH zich meer richt op werken met groepen en je met een opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) meer leert over individuele- en gezinsbegeleiding, maar toch ben ik in de derde klas aangenomen voor een stageplek bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam en daarna nooit meer vertrokken.

‘Wat vind je het leukst aan je werk?’

Het mooie aan het werk als gezinsmanager is de doorbraak die je met gezinnen kunt bewerkstelligen door intensief met hen en samenwerkingspartners te werken, waardoor problematische patronen en terugkerend negatief gedrag niet meer aan de orde zijn en het gezin in een opwaartse spiraal op eigen kracht hun leven weer kan oppakken met een mooiere toekomst in het vooruitzicht.

‘Welk advies heb jij voor mensen die belangstelling hebben voor een functie als gezinsmanager?’

Mijn advies voor jou als eventueel toekomstig gezinsmanager is vooral om het werk met open vizier in te stappen. Ieder mens is anders en zo ook ieder gezin. Je komt dagelijks met nieuwe situaties en omstandigheden in aanraking en de kunst is van iedere dag weer een mooie uitdaging te maken en je eigen (kleine) succesjes uit de dag te halen. Je zult zien dat je dan als gezinsmanager en als mens iedere dag een beetje leert en groeit.

 

Naam: Joris Foekema
Functie: teammanager facilities
Werkzaam bij Jeugdbescherming sinds: 2007

‘Wat is je functie bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam?’

Als teammanager Facilities ben ik verantwoordelijk voor het team dat de ondersteunende middelen verzorgt die medewerkers nodig hebben om hun werk uit te kunnen voeren. Dat zijn zaken zoals IT-middelen (laptops, telefoons, applicaties, etc.) en het kantoor (de huur, catering, schoonmaak, beveiliging, dienstauto’s, etc.). Maar ook zaken als de opslag van dossiers en de ontwikkeling van rapportages voor het management. Medewerkers kunnen over al deze diensten vragen stellen aan het Meldpunt Servicecentrum, waar ik ook verantwoordelijk voor ben.

‘Beschrijf je loopbaan bij Jeugdbescherming eens in het kort?’

Ik ben ooit begonnen met een onderzoeksstage. Na het behalen van mijn diploma was er een vacature als directiesecretaris, daar heb ik toen op gesolliciteerd. Vanuit die rol ben ik adviseur geworden, waar ik mij vooral met projecten op het gebied van bedrijfsvoering bezighield, zoals de ontwikkeling van onze professionele werkomgeving. Toen er een vacature inkoper werd opengesteld, wist ik meteen dat dat mijn volgende stap was. Na twee jaar als inkoper te hebben gewerkt, zocht de organisatie een teammanager facilities.
Nogal wat stappen, maar in de kern ben ik altijd bezig geweest met de vraag hoe we onze medewerkers optimaal kunnen faciliteren.

‘Wat vind je het mooist aan je werk?’

Ik heb zelf jonge kinderen. Dat ik dagelijks mag bijdragen aan een betere maatschappij waar zij in opgroeien, motiveert mij. Maar het leukste is toch het samenwerken met collega’s om een probleem op te lossen. Als we met beperkte middelen iets moois voor elkaar krijgen, krijg ik daar echt een kick van.

‘Welk advies heb jij aan mensen die belangstelling hebben voor het werken bij Jeugdbescherming?’

Jeugdbescherming is een dynamische organisatie. We staan nooit stil, er is altijd innovatie, uitdaging en ruimte voor initiatief. Houd je daar van, dan is mijn advies om zeker te solliciteren.

 

Volg ons ook op social media