menu

Openhartig

‘Openhartig’ is een online uitgave van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Hierin vertellen onze partners, medewerkers of cliënten openhartige verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden.

 

Openhartig #4

Jolanda Oudshoorn van Jeugdbescherming en Garm Kreuk, buurtteammedewerker zijn het erover eens: een betere samenwerking tussen Jeugdbescherming en de Buurtteams zorgt ervoor dat gezinnen met problemen kunnen rekenen op de juiste hulp, dichtbij huis.

John Hersbach, strategisch adviseur bij Jeugd Veilig Verder (onderdeel van Jeugdbescherming Regio Amsterdam) en Robert Röttgering, adviseur partnerschap bij Jeugdbescherming Gelderland, werkten een jaar lang intensief samen aan de Gelderse Verbeteragenda. Ze vertellen over de successen en struikelblokken onderweg naar een betere zorg voor gezinnen.

De Akademie lanceert vanaf september een vernieuwd opleidingstraject voor startende gezinsmanagers. De nieuwe opleiding draait volledig om het ‘hoe’. Zodat iemand niet handelt vanuit instructie maar vanuit de bedoeling van het werk. De nieuwe opleiding vraagt iets anders van de aanstaande gezinsmanagers, trainers en teams. Trainer Claudia Dekker vertelt.

Applicatiebeheerder Rogier was voorheen gezinsmanager. Hij weet dus precies hoe hij het informatiesysteem van Jeugdbescherming voor zijn collega’s eenvoudig en effectief houdt. Daarbij let hij scherp op de administratieve last voor gezinsmanagers. Zodat zij hun kostbare tijd vooral aan hun gezinnen kunnen besteden.

Rachel was eerst cliënt bij Jeugdbescherming is nu lid van onze cliëntenraad. Zij zet haar kennis en ervaring in om Jeugdbescherming en ouders te helpen beter samen te werken. Hierbij komt Rachels achtergrond in de media goed van pas. Want écht samenwerken begint bij goede communicatie.

U leest al deze verhalen in Openhartig #4

 


 

Openhartig #3

In de 3de editie van onze online uitgave Openhartig komen 4 van onze collega’s aan het woord. Ilona en Sanja vertellen over hun toekomstige rol van ambassadeur Jeugd en wat zij als ambassadeurs willen bereiken. Bestuurder Sigrid ziet het jeugdstelsel vastlopen en vraagt zich af: hoe heeft het zover kunnen komen en vooral: hoe nu verder? Huismeester Saundri vertelt wat voor kick het haar geeft als ze een facilitair probleem weet op te lossen.

Hoe kan iedere jongere in Noord-Holland zo thuis mogelijk opgroeien, ook wanneer thuis, in een pleeggezin of in een gezinshuis wonen niet lukt? Thuis voor Noordje biedt jongeren een onvoorwaardelijke woonplek. Daarover zegt regioadviseur Chantal Liefland: “We nemen met elkaar echt de verantwoordelijkheid om er blijvend te zijn voor een jongere.”

Fatihya Abdi is PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich in voor een betere jeugdzorg. De stem van gezinnen die te maken krijgen met jeugdzorg, moet meer gehoord worden vindt zij.

U leest de Openhartig nr. 3 hier.

 


 

Openhartig #2

De 2de editie van Openhartig is uit.

Onze gedragsdeskundige Mirte Forrer vertelt over het onderzoek naar de dood van Famke en onze gezinsmanager Arno vertelt over de uithuisplaatsing van Nicky en Bas. Of lees het interview met zorgcoördinator bij OSB Machteld Kruidenier over spijbelen. Wethouder Fouad Sidali van de gemeente Haarlemmermeer vertelt dat hij zich niet wil laten drijven door financiën, maar door de zorg die de gemeente heeft voor kinderen.

Je leest de Openhartig hier. Veel leesplezier!

 


 

 

Openhartig #1

In deze 1ste editie van Openhartig, vertelt Nico Beuk, directeur behandelzaken Jeugd & Gezin bij Arkin, over de samenwerking tussen de volwassen ggz en Jeugdbescherming. Nico: ““Dit moet steeds meer in het dna van medewerkers komen.”

Jellinek regiebehandelaar Eline Muller vertelt wat zij leerde van de training Luisteren naar en praten met kinderen. Zij volgde die training bij onze Akademie. Eline: “Het kan een cliënt afschrikken als je ineens vragen krijgt over de thuissituatie.”

Zaanstreek-Waterland wilde de aanpak voor kinderen die onveilig opgroeien in haar regio, verbeteren. Projectleider Mariska van der Steege vertelt over de aanpak: “Het Toekomstscenario is een behoorlijke stip op de horizon.”

Tot slot komen gezinsmanager Erik en adviseur planning en control Sandra over hun werk bij Jeugdbescherming.

Je leest de eerste Openhartig hier.

Volg ons ook op social media