menu

Openhartig

‘Openhartig’ is een online uitgave van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Hierin vertellen onze partners, medewerkers of cliënten openhartige verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden.

 

Openhartig #3

In de 3de editie van onze online uitgave Openhartig komen 4 van onze collega’s aan het woord. Ilona en Sanja vertellen over hun toekomstige rol van ambassadeur Jeugd en wat zij als ambassadeurs willen bereiken. Bestuurder Sigrid ziet het jeugdstelsel vastlopen en vraagt zich af: hoe heeft het zover kunnen komen en vooral: hoe nu verder? Huismeester Saundri vertelt wat voor kick het haar geeft als ze een facilitair probleem weet op te lossen.

Hoe kan iedere jongere in Noord-Holland zo thuis mogelijk opgroeien, ook wanneer thuis, in een pleeggezin of in een gezinshuis wonen niet lukt? Thuis voor Noordje biedt jongeren een onvoorwaardelijke woonplek. Daarover zegt regioadviseur Chantal Liefland: “We nemen met elkaar echt de verantwoordelijkheid om er blijvend te zijn voor een jongere.”

Fatihya Abdi is PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam en zet zich in voor een betere jeugdzorg. De stem van gezinnen die te maken krijgen met jeugdzorg, moet meer gehoord worden vindt zij.

U leest de Openhartig nr. 3 hier.

 


 

Openhartig #2

De 2de editie van Openhartig is uit.

Onze gedragsdeskundige Mirte Forrer vertelt over het onderzoek naar de dood van Famke en onze gezinsmanager Arno vertelt over de uithuisplaatsing van Nicky en Bas. Of lees het interview met zorgcoördinator bij OSB Machteld Kruidenier over spijbelen. Wethouder Fouad Sidali van de gemeente Haarlemmermeer vertelt dat hij zich niet wil laten drijven door financiën, maar door de zorg die de gemeente heeft voor kinderen.

Je leest de Openhartig hier. Veel leesplezier!

 


 

 

Openhartig #1

In deze 1ste editie van Openhartig, vertelt Nico Beuk, directeur behandelzaken Jeugd & Gezin bij Arkin, over de samenwerking tussen de volwassen ggz en Jeugdbescherming. Nico: ““Dit moet steeds meer in het dna van medewerkers komen.”

Jellinek regiebehandelaar Eline Muller vertelt wat zij leerde van de training Luisteren naar en praten met kinderen. Zij volgde die training bij onze Akademie. Eline: “Het kan een cliënt afschrikken als je ineens vragen krijgt over de thuissituatie.”

Zaanstreek-Waterland wilde de aanpak voor kinderen die onveilig opgroeien in haar regio, verbeteren. Projectleider Mariska van der Steege vertelt over de aanpak: “Het Toekomstscenario is een behoorlijke stip op de horizon.”

Tot slot komen gezinsmanager Erik en adviseur planning en control Sandra over hun werk bij Jeugdbescherming.

Je leest de eerste Openhartig hier.

Volg ons ook op social media