menu

Gepubliceerd op: 26-06-2017

Jeugdbescherming zoekt nog drie onderzoekstagiair(e)s vanaf september 2017

Wij zoeken nog drie stagiar(e)s die vanaf september 2017 aan de slag willen gaan met een van onderstaande projecten. De afgelopen maanden hebben we veel leuke, interessante gesprekken gevoerd. Voor een tweetal projecten hebben we echter nog niet de juiste onderzoek stagiair(e)s gevonden. Ben je geïnteresseerd in (één van) onderstaande projecten? Wil je je onderzoekstalenten […]

Gepubliceerd op: 23-06-2017

Save the date: Jeugdbescherming Symposium over armoede op 26 september 2017

Terecht wordt er de laatste tijd veel aandacht besteed aan armoede. Bijna een op de acht kinderen in Nederland leeft op of onder de armoedegrens. Uit onderzoek blijkt steeds vaker dat de gevolgen van leven in armoede je hersenen beïnvloedt. Een kind dat opgroeit in een arm gezin loopt meer risico op gezondheidsproblemen, sociale uitsluiting, regelovertreding, stress en zelfredzaamheid . Hoe biedt je als professional adequate hulp aan kinderen die leven in armoede? Jeugdbescherming organiseert hierover een symposium op 26 september 2017 (15.00 – 17.00 uur).

Gepubliceerd op: 20-06-2017

Wethouder Aalsmeer op werkbezoek bij Jeugdbescherming

Donderdag 15 juni heeft wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven een werkbezoek gebracht aan Jeugdbescherming.

Gepubliceerd op: 19-06-2017

Waarheidsvinding in de jeugdbescherming

Op vrijdagavond 9 juni 2017 organiseerde het Landelijk Ouder Comité (LOC) onder het gastheerschap van Jeugdbescherming Regio Amsterdam de eerste van een reeks regionale bijeenkomsten over waarheidsvinding in de jeugdbescherming en het jeugdrecht. Met ruim zeventig jongeren, ouders, professionals en beleidsmedewerkers bogen we ons als ‘experts’ over een fictief gezinsplan. De vraag: is het in […]

Gepubliceerd op: 14-06-2017

Nieuwe collega gezocht: Enthousiaste Business Intelligence specialist

Jeugdbescherming Regio Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste Business Intelligence specialist voor 32 tot 36 uur per week. We zoeken iemand die goed projectmatig kan werken. Je beschikt over goede analytische vaardigheden en je hebt probleemoplossend vermogen. Je wilt je verdiepen in de Jeugdzorg en haar business processen.

Gepubliceerd op: 09-06-2017

Stas Van Rijn: meerjarige afspraken nodig

Alle Kamerleden zijn het er over eens: de gewenste vernieuwing van de jeugdzorg is nog onvoldoende van de grond gekomen. Staatssecretaris Van Rijn roept gemeenten op om meerjarige afspraken te maken met aanbieders, óók over vernieuwing.

Gepubliceerd op: 08-06-2017

Week tegen Kindermishandeling 2017

Noteer alvast in de agenda: in 2017 wordt de Week tegen Kindermishandeling gehouden van maandag 20 t/m zaterdag 25 november.

Gepubliceerd op: 29-05-2017

Jeugdprofessionals krijgen hulplijn voor signaleren extremisme

Er komt een hulplijn waar jongerenwerkers en jeugdzorg- professionals terecht kunnen als zij extra deskundigheid in willen schakelen om polarisatie en extremisme snel(ler) te herkennen en aan te pakken. De hulplijn is een besluit naar aanleiding van het rapport Weerbare jongeren, weerbare professionals van speciaal rapporteur Naima Azough, dat zij 29 mei jl. heeft aangeboden […]

Gepubliceerd op: 29-05-2017

Nieuwe collega gezocht: ’n pittige managementassistent

Jeugdbescherming Regio Amsterdam zoekt een pittige managementassistent (M/V) om het team te versterken. Solliciteer voor 9 juni a.s. Ga naar onze speciale vacaturesite www.jeugdbescherming.nl, waar je ook gelijk kunt solliciteren.

Gepubliceerd op: 19-05-2017

Spirit en De Bascule willen fuseren

Onze samenwerkingspartners Spirit en de Bascule willen fuseren. Ze gaan hun krachten bundelen en onderzoeken de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie.

Volg ons ook op social media