menu

Coronavirus: Meest gestelde vragen

De regering heeft een aantal richtlijnen opgesteld om te voorkomen dat we allemaal besmet raken met het coronavirus. Wat betekenen deze richtlijnen voor ons contact met Jeugdbescherming?, vroegen jongeren, ouders en opvoeders zich af. Wij gaven antwoord op de meest gestelde vragen.

Gepubliceerd op: 27-03-2020

Coronavirus: Update maatregelen Jeugdbescherming

Gisteren zijn in Nederland nog meer ingrijpende maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook Jeugdbescherming regio Amsterdam neemt deze adviezen van het kabinet ter harte om te voorkomen we voor elkaar en onze cliënten een risicofactor worden en/of bijdragen aan de verdere verspreiding van het virus.

Gepubliceerd op: 24-03-2020

Coronavirus: Deze maatregelen neemt Jeugdbescherming

Gepubliceerd op: 13-03-2020

Recensie met een boodschap: Rotjochies

Naar aanleiding van de film Rotjochies van Maasja Ooms hebben de makers door het land heen dialogen georganiseerd. Vandaag in Lux (Nijmegen), en op woensdag 18 maart in het Bimhuis (Amsterdam). Wij vroegen Anouk Martijn, onze gedragsdeskundige en programmaleider perspectiefbiedend opvoederschap, een recensie over de film te schrijven. Het werd een recensie met een boodschap.

Gepubliceerd op: 09-03-2020

Het keurmerk voor jeugdbescherming en jeugdreclassering verlengd

Op 13 en 15 oktober 2019, en op 13 en 14 januari 2020 voerde het Keurmerkinstituut een audit uit in het kader van onze verplichte certificering voor ‘uitvoerende organisatie in jeugdbescherming en/of jeugdreclassering’. Na afloop van de audit hebben we het goede bericht gekregen dat we weer voor drie jaar zijn gecertificeerd!

Gepubliceerd op: 26-02-2020

Wet verplichte GGZ: Betere bescherming voor ouder én kind

Gepubliceerd op: 21-02-2020

Meisjes moeten veilig over straat kunnen

Onlangs is de campagne ‘Jij staat niet alleen’ in Amsterdam gelanceerd. De campagne gaat over onveiligheid van kwetsbare meiden en jonge vrouwen. Projectleider Amel Bensalah over ons werk én input vanuit de Jeugdbescherming voor de campagne en over het bijbehorend boek van journalist Margalith Kleijtweg.

Gepubliceerd op: 12-02-2020

Coalitie naar Thuis: “Zo thuis mogelijk voor kinderen betekent maatwerk leveren”

Het beperken van onnodige overplaatsingen door het bieden van maatwerk, om zo voor een duurzame oplossing om kinderen zo thuis mogelijk te laten opgroeien, daar gaat het om in de Coalitie naar Thuis. De aanleiding was de film Alicia in 2018. Er ontstond een discussie of het uithuisplaatsen van kinderen wel helpend is om ze veilig te laten opgroeien en daarmee in het belang van de kinderen. Ook het landelijke programma Zorg voor de Jeugd van VWS sloot hierop aan. “We willen kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien, en doorplaatsen tegengaan”, verwoordt Silvana Bos van Jeugdbescherming Amsterdam. Samen met Gerdien Kalma van Spirit is zij projectleider van Coalitie naar Thuis in de regio West.

Gepubliceerd op: 29-01-2020

Kind sneller blijvend veilig door samenwerking als team

Ruim een half jaar geleden startte het project Blijvend Veilig om een nieuwe werkwijze te ontwikkelen voor kinderen én hun gezinnen. Jeugdbescherming werkt samen in een team van 5 medewerkers; ieder vanuit een andere organisatie: Samen DOEN, Veilig thuis, de Blijf Groep, William Schrikker Stichting en de Raad voor de Kinderbescherming. Bij het team zijn een gedragswetenschapper, consulent en een projectleider aangesloten. Ook bestuurders van alle organisaties zijn intensief betrokken bij Blijvend Veilig. Gezinsmanager Julia vertelt.

Gepubliceerd op: 14-01-2020

Veiligheid voorop, ook online

Jeugdbescherming regio Amsterdam wil privacygevoelige informatie veilig uitwisselen. Daarom werken we vanaf 1 januari 2020 met ZIVVER, een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling. Door voor ZIVVER te kiezen, kiest Jeugdbescherming Regio Amsterdam voor de beste vorm van informatiebeveiliging.

Gepubliceerd op: 31-12-2019

Volg ons ook op social media