menu

Symposium over complexe scheidingen

Hoe houd je als professional de focus op het kind wanneer de ouder het kind dwingt te kiezen voor één ouder? Wat zijn de gevolgen voor de kinderen? Hoe kunnen we de omgang tussen het kind en beide ouders weer herstellen? En welke rol heeft de gezinsvoogd/gezinsmanager en andere betrokkenen in het herstellen?
Dit symposium helpt je het kind weer voorop te stellen.

Gepubliceerd op: 25-07-2019

Wie zijn wij, als maatschappij?

“Laten we nou allemaal eens kinderen werkelijk voorop stellen. Altijd. Waar en wanneer dan ook.”
Bestuurder Sigrid van de Poel roept iedereen in Nederland, inclusief minister De Jonge, op om met elkaar antwoord te geven op de vraag wat voor maatschappij we willen zijn en hoe onze kinderen daarin passen. #hetroermoetom!

Gepubliceerd op: 27-06-2019

Kinderen veiligstellen, een taak van ons allemaal

Silvana Bos (strategisch adviseur) en Anouk Martijn (gedragsdeskundige) voelen zich gefrustreerd. Waarom lukt het niet om het patroon van onveiligheid bij gezinnen te doorbreken? Omdat jeugdhulp alleen onvoldoende is. Kinderen veiligstellen is een taak van ons allemaal. Daarom zeggen zij #hetroermoetom! Lees hier hun blog.

Gepubliceerd op: 21-06-2019

Effectiever zorgen voor veiligheid! Dat moet toch lukken??

Dat de transformatie nog geen onverdeeld succes is, moge duidelijk zijn. Volgens John Hersbach, strategisch adviseur en accountmanager is het daarom is tijd voor actie, tijd om de jeugdzorg effectiever te maken. #hetroermoetom!

Gepubliceerd op: 14-06-2019

Het perpetuum mobile van de klacht

Lobke van Rijn worstelt. Zoveel klachten, zoveel procedures. Hoe doe je recht aan alle partijen wanneer het indienen van een klacht een manier lijkt om onze betrokkenheid bij een gezin te blokkeren? En hoe zorgen we ervoor dat een klacht nooit tussen kinderen en hun veiligheid in komt te staan? Lees haar blog hier. #hetroermoetom!

Gepubliceerd op: 06-06-2019

Toezichthouders: Stop met stapelen

Goed toezicht is essentieel om de samenleving te kunnen laten zien dat we doen wat we behoren te doen, namelijk: kinderen veiligstellen. Precies het soort toezicht dat daarvoor nodig is, ontbreekt nu echter. Thomas van Andel, adviseur bij Jeugdbescherming, zegt daarom: Stop met het stapelen van toezicht en richt toezicht zo in dat het daadwerkelijk helpt om kinderen nog beter veilig te stellen. #Hetroermoetom!

Gepubliceerd op: 29-05-2019

#hetroermoetom: Verwondering

Tijdens een aanbestedingstraject verwondert strategisch adviseur Pieter Bijkerk zich regelmatig. Want de veiligheid van kinderen terugbrengen naar een exact getal is onrealistisch. ‘Als we moeten aanbesteden, laten we dan zoeken naar een werkwijze die recht doet aan kwetsbare gezinnen.’ Daarom zegt hij: #hetroermoetom!

Gepubliceerd op: 23-05-2019

Oproep gezinsmanager Marian: Laat mij een verschil blijven maken

Marian vindt het werken als gezinsmanager het mooiste wat er is. Want werken aan de veiligheid van kinderen is fantastisch. Maar ze wil het wel doen op een manier die écht een verschil maakt. Daarom zegt zij: #hetroermoetom.

Gepubliceerd op: 16-05-2019

Bestuurder Claire Vlug: Het roer moet om

‘Al jaren zijn we met het kabinet in gesprek over tekorten in de jeugdzorg. De problemen in het sociaal domein worden door gemeenten in het gehele land gevoeld. We willen onze jeugd niet in steek laten’, dat schrijft de Vereniging Nederlandse Gemeenten vandaag in een open brief over de Jeugdzorg en GGZ.
Ook Jeugdbescherming Regio Amsterdam voelt die problemen. Vanaf vandaag laten wij elke week onze medewerkers aan het woord met de blog #hetroermoetom. Vandaag onze bestuurder Claire Vlug die stelt dat het tijd wordt duidelijke keuzes maken: wat willen we betekenen voor kwetsbare kinderen?

Gepubliceerd op: 09-05-2019

Jaarverslag 2018: veerkracht om te groeien

2018 was een lastig jaar waarbij gesprekken over tarieven, krapte op de arbeidsmarkt en wachtlijsten de boventoon voerden. Gelukkig hebben we ook veel mooie ontwikkelingen gezien en voelden we bij onze medewerkers, opdrachtgevers, ketenpartners en gezinnen de veerkracht om te groeien en het nog beter te doen voor ‘ieder kind veilig’.

Wij zijn blij dat zij hun inspirerende verhalen willen delen in ons jaarverslag 2018. Stuk voor stuk laten ze zien dat als we de krachten bundelen en we ons blijven verbinden, we samen de broodnodige veranderingen in gang kunnen zetten.

Gepubliceerd op: 17-04-2019

Volg ons ook op social media