menu

Coronavirus: meestgestelde vragen, update 1 juli

De regering heeft per 1 juli jl.  een aantal richtlijnen versoepeld. Wat betekent dit voor de werkwijze van Jeugdbescherming? vroegen jongeren, ouders en opvoeders zich af.
Wij gaven antwoord op de meest gestelde vragen.

Gepubliceerd op: 08-07-2020

Start Jeugdbeschermer in de wijk in Amsterdam

Nu en in de toekomst is samenwerking cruciaal om kinderen in de wijk blijvend veilig te laten opgroeien. Het afgelopen jaar is er daarom gewerkt aan een intensievere samenwerking tussen enerzijds de Ouder- en kindteams en Samen DOEN (de wijkteams) en anderzijds Jeugdbescherming Regio Amsterdam (Jeugdbescherming) en de William Schrikker Stichting, Doel van de samenwerking is om de wijkteams te ondersteunen bij de begeleiding van gezinnen waarbij er zorgen zijn over de veiligheid.

Gepubliceerd op: 02-07-2020

Time out plek voor Amsterdamse gezinnen

Er zijn veel zorgen over de veiligheid van vrouwen en meiden nu iedereen door de corona maatregelen zoveel mogelijk moet thuisblijven. Voor die Amsterdamse gezinnen waar de spanningen te hoog dreigen op te lopen, is er nu een speciale time out woning.

Gepubliceerd op: 04-06-2020

Gezinsmanagers Jeugdbescherming creatief op huisbezoek

We zetten alles in het werk om tijdens deze coronacrisis te blijven werken aan de blijvende veiligheid van onze kinderen. We houden telefonisch of met video contact, sturen vaker nog even een appje om zoveel mogelijk verbinding te houden met ouders en kinderen. Als het nodig is gaan we uiteraard naar gezinnen toe. We verzinnen dan een creatieve manier om elkaar te ontmoeten.

Gepubliceerd op: 20-05-2020

Agressie tegen jeugdzorgprofessionals moet stoppen, Minister Dekker mee op huisbezoek

Vandaag ging minister Sander Dekker mee op huisbezoek met gezinsmanager Arjan (Jeugdbescherming) en trajectbegeleider Michelle (Spirit). Dit om te zien hoe de jeugdzorg ook tijdens deze crisis blijft zorgen dat kinderen thuis veilig opgroeien. Maar vooral ook om door te praten over de agressie waar jeugdzorgwerkers dagelijks mee te maken hebben, en het gevoel dat echte bescherming door de overheid, politie en organisaties op cruciale momenten uitblijft. Zijn we vandaag een stap verder gekomen?

Gepubliceerd op: 19-05-2020

12 mei: dag van de zorg

Vandaag is het de dag van de zorg. We zijn trots op al onze medewerkers die ook in deze lastige tijd elke dag werken aan de blijvende veiligheid van kinderen.

Gepubliceerd op: 12-05-2020

De scholen gaan weer open

Vandaag gaan de basisscholen weer open. Goed nieuws voor heel veel kinderen en kwetsbare gezinnen waar de druk de afgelopen weken toenam.

In de Volkskrant vertellen 4 leraren over hoe het voor hen is om weer voor de klas te staan.

Gepubliceerd op: 11-05-2020

Jaarverslag 2019: Trots

2020 is nu al een zeer bewogen jaar en we zetten alles in het werk om tijdens deze coronacrisis te blijven werken aan de blijvende veiligheid van onze kinderen.

Het jaar 2019 lijkt dan ook alweer heel lang geleden, terwijl ook dat een bewogen jaar was. Met ons online jaarverslag geven we een terugblik en laten we zien dat je jezelf juist in moeilijke omstandigheden moet blijven ontwikkelen.

Gepubliceerd op: 01-05-2020

Vlog: gezinsmanagers op pad met de politie

Onze gezinsmanagers Sarah en Merel gingen onlangs op pad. Met jeugdagent Isaak. Samen kijken zij bij gezinnen hoe ze de veiligheid van de kinderen kunnen waarborgen, juist nu tijdens de coronacrisis. Sarah maakte een vlog over hoe we werken in tijden van corona.

Gepubliceerd op: 24-04-2020

Wat doet de coronacrisis met kinderen in nood? Bestuurder Claire Vlug in Het Parool.

Vandaag vertelt onze bestuurder Claire Vlug in een mooi en persoonlijk interview met Het Parool over de positie van kwetsbare kinderen in deze Corona crisis en de uitdaging van Jeugdbescherming om, samen met netwerkpartners, te blijven werken aan hun veiligheid.

Gepubliceerd op: 23-04-2020

Volg ons ook op social media