menu

Belangrijke stap samenwerking jeugdbeschermers en volwassen GGZ

We willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen. Meestal kunnen gezinnen daar zelf voor zorgen maar soms lukt dat even niet.  Jeugdbescherming en de Volwassen GGZ trekken samen op om naast deze ouders te staan, door de inzet van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Op 7 november 2022 ondertekenden de gemeente Amsterdam, Zilveren Kruis, Arkin, […]

Gepubliceerd op: 14-11-2022

Openhartig # 5: Tanja, Ruud, Mariska, Hans en Micha vertellen hun verhaal

Na 12 jaar politie begon het te kriebelen bij Ruud. Hij koos voor een studie Social Work en is nu senior gezinsmanager. “Dat mensen je echt toelaten in hun leven, is een van de mooiste complimenten.” Je leest zijn verhaal en dat van wethouder Tanja, ervaringsdeskundige Mariska, jurist Micha en vader Hans in de 5de editie van onze online uitgave Openhartig.

Gepubliceerd op: 10-11-2022

Vervolg werkonderbrekingen FNV van 7 tot 21 november

De landelijke FNV acties die op 10 oktober zijn begonnen, worden verlengd. Ook voor de komende weken (van 7 november tot 21 november) heeft FNV werkonderbrekingen aangekondigd. Jeugdbescherming Regio Amsterdam ondersteunt deze acties. Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en volwassenen die geholpen moeten worden.

Gepubliceerd op: 07-11-2022

Met onze pilot GIO op de kick-off zij-instromers

Gisteren gaven we samen met collega-organisaties en de gemeente Amsterdam de aftrap van ons zij-instroomtraject: GIO. Iedereen die de ambitie heeft om te werken in de jeugdzorg maar niet over de juiste hbo-opleiding beschikt, kan bij ons instromen in het GIO traject.

Gepubliceerd op: 28-10-2022

Werkonderbreking: vanaf 10 oktober zijn wij tijdelijk minder goed bereikbaar

Vanaf 10 oktober beginnen jeugdbeschermers in het hele land met werkonderbrekingen. De acties komen nadat een eerder ultimatum van de FNV aan minister Weerwind van Justitie en Veiligheid is verstreken. Ook wij, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, doen mee aan deze acties. Wij zullen daarom vanaf 10 oktober tijdelijk minder goed bereikbaar zijn.

Gepubliceerd op: 07-10-2022

Uithuisplaatsingen: onze feiten

Deze week scheidde Follow the Money de feiten en fabels rondom uithuisplaatsingen. Want, zeggen ze , als de emoties hoog oplopen, raken de feiten makkelijk ondergesneeuwd. Ook wij doken enige tijd geleden in de feiten over uithuisplaatsingen. Dit is wat eruit kwam.

Gepubliceerd op: 22-09-2022

Welkom nieuwe collega’s

Op 1 september kregen weer heel veel nieuwe collega’s een warm welkom tijdens onze introductiedag. Welkom nieuwe medewerkers en stagiaires, veel werkplezier bij Jeugdbescherming.

Gepubliceerd op: 06-09-2022

24 uur in gesprek over het Toekomstscenario

Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september sloot onze bestuurder Sigrid van de Poel aan bij een 24-uurs sessie over het Toekomstscenario.  Er zijn diepgaande gesprekken gevoerd waarbij verschillen op tafel kwamen. Op basis daarvan werd voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de VNG (Vereniging […]

Gepubliceerd op: 05-09-2022

Dinsdag 27 september: open air filmavond voor jeugdprofessionals

Blijvend Veilig organiseert dinsdag 27 september een gratis filmavond in de openlucht bij Jeugdland aan de Valentijnskade 131 in Amsterdam Oost. Speciaal voor iedereen die werkt of wil werken aan de veiligheid van kinderen, jongeren en volwassenen in Amsterdam.. Je hoort meer over de beweging van Blijvend Veilig. En zodra de schemer invalt kun je […]

Gepubliceerd op: 05-09-2022

Openhartig #4 is uit

‘Openhartig’ is een online uitgave van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Vandaag is Openhartig #4 verschenen. Met verhalen over samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden.

Gepubliceerd op: 18-08-2022

Volg ons ook op social media