menu

Nieuw veiligheidstaxatie-instrument steun voor medewerkers

In 2019 introduceerde Jeugdbescherming een nieuw veiligheidstaxatie-instrument: de HAVIK (Handelingsgerichte Actuele Veiligheid Inschatting van het Kind). Team Onderzoek van Jeugdbescherming Regio Amsterdam onderzocht of de HAVIK bijdraagt aan het inschatten van de actuele veiligheid en aan het directe handelen bij onveiligheid.

Gepubliceerd op: 23-11-2020

Jeugdbescherming Regio Amsterdam kritisch op wetsvoorstel Jeugd

Net als veel andere organisaties, gemeenten en instellingen in Nederland heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam kritisch gereageerd op de internetconsultatie ‘Wet verbetering beschikbaarheid zorg voor jeugdigen’. Onze reactie leest u hier.

Gepubliceerd op: 01-10-2020

Vanaf vandaag in de bioscoop: Rocks

Rocks is 15 jaar. Als haar vader is overleden en moeder plotseling is vertrokken om “haar hoofd vrij te maken” komt zij er met haar kleine broertje Emmanuel er helemaal alleen voor te staan. Noodgedwongen trekken ze van plek naar plek, terwijl Rocks ook op school nog probeert bij te benen en. Haar vriendinnen weten niet hoe ze haar het beste kunnen helpen – jeugdbescherming inschakelen, of juist niet?

Gepubliceerd op: 24-09-2020

Sterre deed onderzoek: Hoe wordt de jeugdbeschermer beschermd?

Sterre Hoogendijk las het pamflet ‘Handen af van onze jeugdbeschermers’ en hoorde daarna onze collega Arjen bij Pauw vertellen over zijn ervaringen met geweld in zijn werk. Sterre vroeg zich af: wie beschermt de jeugdbeschermers? en besloot hier onderzoek naar te doen. Maak kennis met Sterre en lees wat de belangrijkste resultaten van het onderzoek waren.

Gepubliceerd op: 08-09-2020

Verslagenheid door dood baby Amsterdam Noord

Met grote verslagenheid is bij ons gereageerd op het bericht begin van deze week dat in één van onze gezinnen een dode baby is gevonden. Al onze aandacht gaat nu uit naar de goede opvang en zorg voor de kinderen.

Gepubliceerd op: 20-08-2020

Iedereen kan een verschil maken voor een kind dat in onveiligheid opgroeit

In haar column ‘Om je uit de modder van je jeugd te knokken, heb je een volwassene nodig die werkelijk om je geeft’, beschrijft Nadia Ezzeroili het verhaal van haar bovenbuurmeisje dat onveilig opgroeide.

Gepubliceerd op: 22-07-2020

Coronavirus: meestgestelde vragen, update 1 juli

De regering heeft per 1 juli jl.  een aantal richtlijnen versoepeld. Wat betekent dit voor de werkwijze van Jeugdbescherming? vroegen jongeren, ouders en opvoeders zich af.
Wij gaven antwoord op de meest gestelde vragen.

Gepubliceerd op: 08-07-2020

Samenwerking cruciaal voor de blijvende veiligheid van kinderen

Nu en in de toekomst is samenwerking cruciaal om kinderen in de wijk blijvend veilig te laten opgroeien. Het afgelopen jaar is er daarom gewerkt aan een intensievere samenwerking tussen enerzijds de Ouder- en kindteams en Samen DOEN (de wijkteams) en anderzijds Jeugdbescherming Regio Amsterdam (Jeugdbescherming) en de William Schrikker Stichting, Doel van de samenwerking is om de wijkteams te ondersteunen bij de begeleiding van gezinnen waarbij er zorgen zijn over de veiligheid.

Gepubliceerd op: 02-07-2020

Time out plek voor Amsterdamse gezinnen

Er zijn veel zorgen over de veiligheid van vrouwen en meiden nu iedereen door de corona maatregelen zoveel mogelijk moet thuisblijven. Voor die Amsterdamse gezinnen waar de spanningen te hoog dreigen op te lopen, is er nu een speciale time out woning.

Gepubliceerd op: 04-06-2020

Gezinsmanagers Jeugdbescherming creatief op huisbezoek

We zetten alles in het werk om tijdens deze coronacrisis te blijven werken aan de blijvende veiligheid van onze kinderen. We houden telefonisch of met video contact, sturen vaker nog even een appje om zoveel mogelijk verbinding te houden met ouders en kinderen. Als het nodig is gaan we uiteraard naar gezinnen toe. We verzinnen dan een creatieve manier om elkaar te ontmoeten.

Gepubliceerd op: 20-05-2020

Volg ons ook op social media