menu

Jeugdbescherming Regio Amsterdam zoekt 2 leden voor de Raad van Toezicht.

Jeugdbescherming is per 1 oktober 2021 op zoek naar twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht, één met het profiel ‘kwaliteit’ en één met een bestuurs-/organisatiekundig profiel.

Gepubliceerd op: 18-06-2021

Onderzoek Follow the Money toont pittige taak Jeugdbescherming

De kop van het artikel dat afgelopen zaterdag is verschenen op de site van Follow The Money “De jeugdbescherming bezwijkt onder de hoge werkdruk”, roept bij onze bestuurder Claire Vlug tegenstrijdige gevoelens op: zorg en trots.

Gepubliceerd op: 08-06-2021

22 juni: workshop innovatieve psychiatrie

Wil je weten wat een samenwerking tussen Jeugdbescherming en de volwassen GGZ kan opleveren voor kinderen en hun ouders? Meld je dan aan voor deze online workshop.

Gepubliceerd op: 04-06-2021

Uitnodiging boekpresentatie ‘Complexiteit managen’

We nodigen u uit voor de online presentatie van het boek Complexiteit Managen van Mirjam Coret en Michiel Grünwald op 27 mei van 17.00 tot 18.00 uur.
Complixiteit Managen gaat over het begeleiden van complexe organisatieveranderingen in het sociaal domein. Het boek biedt daarbij concrete stappen die houvast geven om te komen tot blijvend lerende organisaties.

Gepubliceerd op: 14-05-2021

Jaarverslag 2020: NABIJ

Ons jaarverslag 2020 is uit! Terwijl Nederland veranderde in een 1,5 meter maatschappij, hebben wij ons in 2020 extra hard ingezet om juist nog dichter bij onze gezinnen te staan. Daarom is het thema dit jaar: nabij.

Gepubliceerd op: 23-04-2021

‘Zet jeugdzorg boven aan je lijstje!’

Gisteravond deden Woe en Van der Laan een oproep aan informateur Tjeenk Willink: zet Jeugdzorg bovenaan je lijstje!

Gepubliceerd op: 11-04-2021

Nieuw scenario voor veilige toekomst kwetsbare gezinnen

Afgelopen dinsdag was het zover. Aan de Tweede Kamer werd een nieuw scenario gepresenteerd hoe we willen zorgen voor een veilige toekomst van kwetsbare gezinnen en huishoudens van 0 tot 100. Aan dit scenario heeft Jeugdbescherming een belangrijke bijdrage geleverd.

Gepubliceerd op: 01-04-2021

‘Laat de kinderen sporten, naar school gaan en kind zijn’

Afgelopen zaterdag deed onze gezinsmanager Niels in Het Parool een mooie oproep. In deze coronatijd denkt hij veel terug aan zijn tijd als vrijwilliger bij de Kindertelefoon toen hij ‘het hockeymeisje’ sprak over de onveilige situatie thuis.

Gepubliceerd op: 22-03-2021

Kiezen met hart voor de jeugdzorg

Op deze verkiezingsdag zien we dat alle politieke partijen zich hard willen maken voor een betere jeugdzorg. Meer geld, betere samenwerking, minder bureaucratie en geen wachtlijsten.  De vraag is alleen, gaan deze punten het verschil maken? Wat ons betreft niet, want (vrij vertaald naar Einstein):  als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Gepubliceerd op: 17-03-2021

Oproep aan kabinet: fundamentele veranderingen voor de jeugdzorg

Jeugdzorg is een patiënt die geen pleisters meer aankan, maar rijp is voor de operatietafel. Stilletjes aan hebben we in Nederland geaccepteerd dat in de zorg de menselijke maat is verdwenen. Laat het nieuwe kabinet fundamentele veranderingen brengen, vragen Astrid Rotering en Arina Kruithof, beiden bestuursleden van Jeugdzorg Nederland.

Gepubliceerd op: 04-03-2021

Volg ons ook op social media