menu

Uithuisplaatsingen: onze feiten

Deze week scheidde Follow the Money de feiten en fabels rondom uithuisplaatsingen. Want, zeggen ze , als de emoties hoog oplopen, raken de feiten makkelijk ondergesneeuwd. Ook wij doken enige tijd geleden in de feiten over uithuisplaatsingen. Dit is wat eruit kwam.

Gepubliceerd op: 22-09-2022

Welkom nieuwe collega’s

Op 1 september kregen weer heel veel nieuwe collega’s een warm welkom tijdens onze introductiedag. Welkom nieuwe medewerkers en stagiaires, veel werkplezier bij Jeugdbescherming.

Gepubliceerd op: 06-09-2022

24 uur in gesprek over het Toekomstscenario

Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september sloot onze bestuurder Sigrid van de Poel aan bij een 24-uurs sessie over het Toekomstscenario.  Er zijn diepgaande gesprekken gevoerd waarbij verschillen op tafel kwamen. Op basis daarvan werd voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de VNG (Vereniging […]

Gepubliceerd op: 05-09-2022

Dinsdag 27 september: open air filmavond voor jeugdprofessionals

Blijvend Veilig organiseert dinsdag 27 september een gratis filmavond in de openlucht bij Jeugdland aan de Valentijnskade 131 in Amsterdam Oost. Speciaal voor iedereen die werkt of wil werken aan de veiligheid van kinderen, jongeren en volwassenen in Amsterdam.. Je hoort meer over de beweging van Blijvend Veilig. En zodra de schemer invalt kun je […]

Gepubliceerd op: 05-09-2022

Openhartig #4 is uit

‘Openhartig’ is een online uitgave van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Vandaag is Openhartig #4 verschenen. Met verhalen over samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden.

Gepubliceerd op: 18-08-2022

Onderzoek gedwongen uithuisplaatsingen: ‘Professionals jeugdbescherming zeer bevlogen’

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deed onderzoek naar gedwongen uithuisplaatsingen. Eén van de conclusies luidt: Professionals in de jeugdbescherming zijn zeer bevlogen en zetten zich naar beste vermogen in voor een gezonde en veilige ontwikkeling van kinderen, maar lopen op tegen de grenzen in het ingewikkelde systeem.

Gepubliceerd op: 27-06-2022

Drie tips voor nieuwe gemeenteraad

De eerste maand van de nieuwe gemeenteraad zit erop. Onze gezinsmanagers Ilona, Arishka en Erik geven de gemeenteraadsleden namens Jeugdbescherming Regio Amsterdam graag drie tips voor een beter jeugdzorgbeleid in hun gemeente.

Gepubliceerd op: 31-05-2022

Staatssecretaris Van Ooijen op bezoek bij Blijvend Veilig

Afgelopen maandag 23 mei bracht staatssecretaris Van Ooijen een werkbezoek aan Blijvend Veilig, de proeftuin in Amsterdam Amstelland in het kader van Toekomstscenario Jeugdbescherming. Bij het bezoek was onze bestuurder Sigrid van de Poel aanwezig. Net als Simone Kukenheim, wethouder Zorg en Jeugd(zorg) in Amsterdam.

Gepubliceerd op: 25-05-2022

Openhartig #3: ‘Stem van gezinnen moet weer worden gehoord’

In onze online uitgave ‘Openhartig’ lezen onze relaties verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 3de editie verschenen.

Gepubliceerd op: 19-05-2022

Start landelijk ondersteuningsteam gedupeerden toeslagenaffaire

Bent u gedupeerde van de toeslagenaffaire en is uw kind uit huis geplaatst of ergens anders gaan wonen, bespreek dit met uw gezinsmanager. Hij of zij staat voor u klaar om u hierin te begeleiden en heeft informatie bij welk loket u in de gemeente terechtkunt. Heeft u hierover nog niet kunnen of willen praten met uw gezinsmanager? Het onafhankelijke ondersteuningsteam kan helpen.

Gepubliceerd op: 16-05-2022

Volg ons ook op social media