menu

Leren van de Beste Overheidsorganisaties

In 2014 won Jeugd Bescherming Regio Amsterdam de ‘Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar’. Sinds dat jaar wordt de verkiezing jaarlijks georganiseerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) met ondersteuning van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Doel is om als inspiratie te dienen voor innovaties die de publieke sector kunnen verbeteren. Alle finalisten uit 2014 t/m 2017 zijn nu gebundeld in een inspirerend boekje.

Gepubliceerd op: 05-12-2018

Jeugdbescherming op de Carrièrebeurs

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november stond Jeugdbescherming Regio Amsterdam op de Carrièrebeurs in Utrecht. Ons Werving & Selectieteam heeft samen met 3 van onze gezinsmanagers de bezoekers geënthousiasmeerd om bij Jeugdbescherming aan de slag te gaan als gezinsmanager en samen met ons zicht in te zetten voor onze missie: Ieder kind veilig. De eerste sollicitatiebrieven zijn al binnen!

Gepubliceerd op: 28-11-2018

Systeemgericht casemanagement bij Jeugdbescherming veelbelovend

Inge Busschers, onderzoeker bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam, promoveert op 21 november met haar proefschrift “Child safety now! Towards effective case management in child protection and youth parole services”. In dit proefschrift beschrijft Inge de inhoud en haalbaarheid van een geïntegreerde en systeemgerichte casemanagement aanpak binnen jeugdbescherming en jeugdreclassering, om zo kinderen en jongeren van wie de veiligheid in het geding is effectief te ondersteunen. Conclusie? Zo’n aanpak is voor jeugdbescherming én jeugdreclassering zeer wenselijk. Wel is het van groot belang dat er continu aandacht is voor de implementatie en kwaliteitsborging in de dagelijkse praktijk. Dit vereist een voortdurende inspanning van medewerkers op alle niveaus in de organisatie, want een hoogwaardige toepassing van een systeemgerichte aanpak is niet eenvoudig.

Gepubliceerd op: 08-11-2018

Jeugdbescherming op werkbezoek bij jeugdzorg Bonaire

Afgelopen week gingen Sigrid van der Poel (bestuurder), Antonietta Perini (manager Akademie) en Irma Stroet (manager service centrum en projectleider) van Jeugdbescherming op werkbezoek bij Jeugdzorg & Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN) op Bonaire.
Op de BES eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) is de veiligheid van kinderen lang niet altijd gewaarborgd. Daarom heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam van het Ministerie van VWS het verzoek gekregen te onderzoeken of er een samenwerking opgezet kan worden met JGCN.
Irma Stroet aan het woord over het werkbezoek.

Gepubliceerd op: 07-11-2018

Let’s talk about sex! Deel II

Op 1 november organiseren gedragsdeskundigen Anne en Lynn met de Jeugdbescherming Akademie en Qpido een symposium over het bespreekbaar maken van seksualiteit.

In een tweedelig interview legt Lynn uit waarom dit symposium zo nodig is voor alle professionals die met kinderen en onveiligheid te maken krijgen. Interesse? Lees dan vooral verder en kom erachter wat je kunt verwachten en waarom het bespreekbaar maken van seksualiteit juist nu hoog op de agenda’s moet.

Dit is deel 2 van het interview met Lynn, gedragsdeskundige bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam in het kader van het symposium Seksualiteit op 1 november 2019.

Gepubliceerd op: 25-10-2018

Let’s talk about sex! Deel I

Op 1 november organiseren gedragsdeskundigen Anne en Lynn met de Jeugdbescherming Akademie en Qpido een symposium over het bespreekbaar maken van seksualiteit.

In een tweedelig interview legt Lynn uit waarom dit symposium zo nodig is voor alle professionals die met kinderen en onveiligheid te maken krijgen. Interesse? Lees dan vooral verder en kom erachter wat je kunt verwachten en waarom het bespreekbaar maken van seksualiteit juist nu hoog op de agenda’s moet.

Gepubliceerd op: 24-10-2018

Diepgaande verandering jeugdzorgpraktijk noodzakelijk voor veiligheid kinderen

Op 10 oktober a.s. promoveert Nienke van Veelen, adviseur en onderzoeker bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam, met haar proefschrift ‘Embedding child- and family-centred care in child welfare practice’. Het proefschrift gaat over de transformatie van het Nederlandse jeugdzorgstel, de ontwikkeling en implementatie van methoden voor kinder- en gezinsgerichte zorg en de consequenties voor organisaties en professionals in het jeugdzorgveld. Conclusie is dat diepgaande veranderingen in de jeugdzorgpraktijk noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat kinderen veilig opgroeien. Nieuwe strategieën ter versterking en ondersteuning van leren en reflecteren onmisbaar zijn om die verandering te realiseren.

Gepubliceerd op: 05-10-2018

Jeugdbescherming op internationaal congres

Van 3 tot 5 oktober is Jeugdbescherming op het internationale congres van EUSARF ( European Scientific Association on Residential & Family Care for Children and Adolescents). EUSARF is een onderzoeksplatform en richt zich op onderzoek binnen het jeugdzorgveld. Jeugdbescherming houdt tijdens dit congres presentaties over onder andere de inzet van spoedplaatsingen van jongeren in gesloten jeugdzorg en het beoordelen van opvoedgedrag.

Gepubliceerd op: 28-09-2018

1 november: symposium ‘why talk about sex?’

Op 1 november 2018 organiseren Qpido (onderdeel van Spirit Specifieq), Jeugdbescherming Regio Amsterdam en de Jeugdbescherming Akademie een symposium over de seksuele ontwikkeling van het kind, en de vaardigheden die je nodig hebt om dit met gezinnen te bespreken.

Gepubliceerd op: 25-09-2018

Op de barricade voor kinderen in de jeugdzorg: een week na de manifestatie

Bas, lid van de ondernemingsraad van Jeugdbescherming Regio Amsterdam blikt terug op de FNV manifestatie vorige week. Kunnen we hopen op meer kwaliTIJD voor het kind?

Gepubliceerd op: 11-09-2018

Volg ons ook op social media