menu

Nieuw scenario voor veilige toekomst kwetsbare gezinnen

Afgelopen dinsdag was het zover. Aan de Tweede Kamer werd een nieuw scenario gepresenteerd hoe we willen zorgen voor een veilige toekomst van kwetsbare gezinnen en huishoudens van 0 tot 100. Aan dit scenario heeft Jeugdbescherming een belangrijke bijdrage geleverd.

Gepubliceerd op: 01-04-2021

Kiezen met hart voor de jeugdzorg

Op deze verkiezingsdag zien we dat alle politieke partijen zich hard willen maken voor een betere jeugdzorg. Meer geld, betere samenwerking, minder bureaucratie en geen wachtlijsten.  De vraag is alleen, gaan deze punten het verschil maken? Wat ons betreft niet, want (vrij vertaald naar Einstein):  als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Gepubliceerd op: 17-03-2021

Jeugdbescherming geeft workshops en presentaties tijdens online Neja conferentie

Vandaag leverden 3 collega’s van Jeugdbescherming Regio Amsterdam een bijdrage aan de online conferentie van NEJA (Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam). Het thema van de conferentie was: Nieuwe uitdagingen voor de jeugdhulp in Amsterdam.

Gepubliceerd op: 18-02-2021

Bestuurder Jeugdbescherming in Trouw: “Ik maak me zorgen”

Onze bestuurder Claire Vlug vertelt vandaag in Trouw wat de impact is van de opeenstapeling van maatregelen in deze coronacrisis. Ze roept op oog te blijven houden voor kwetsbare gezinnen, jongeren en kinderen.

Gepubliceerd op: 29-01-2021

Oog houden voor impact lockdown op kwetsbare kinderen

Laten we oog blijven houden voor wat de impact van de lockdown en avondklok is op kwetsbare gezinnen, jongeren en kinderen.

Lees de blog van Danka Stuijver:  Met man en macht houden we ic-bedden vrij, achter de voordeur voltrekt zich het zwarte scenario

Gepubliceerd op: 28-01-2021

‘Advocaten hebben te weinig oog voor kinderen bij echtscheidingen’

Onze collega Niels roept in Het Parool de advocatuur op om uit de strijd te blijven in complexe scheidingen, en samen met jeugdbeschermers toe te werken naar bemiddeling om zo samen de veiligheid van de jeugd in Nederland te vergroten.

Gepubliceerd op: 12-01-2021

Praten over onveiligheid: hoe gaat dat in de praktijk?

Het eerste Actualiteitencollege van 2021 op dinsdag 12 januari van 16.00 – 17.00 uur gaat over: Praten over onveiligheid: hoe gaat dat in de praktijk? Onze collega’s Thomas, Merel en Marc praten mee.

Gepubliceerd op: 11-01-2021

Grote verslagenheid dood vader en dochter Amsterdam-Oost

Met grote verslagenheid is bij ons gereageerd op het bericht dat gisteren de lichamen van een vader en dochter zijn gevonden in een woning in Amsterdam-Oost. Wij zijn betrokken bij dit gezin en erg uit het veld geslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis.

Gepubliceerd op: 29-12-2020

VVD en CDA willen ‘onveilige’ gezinnen kunnen dwingen tot hulp

Als opvoeders ten gevolge van hun eigen belasting een risico vormen voor de ontwikkeling van hun kinderen, dan moeten we naast hen gaan staan. Wij zijn blij met deze motie van CDA en VVD om, als hulpverlening uiteindelijk wordt geweigerd, afdwingbare hulp in te kunnen zetten.

Gepubliceerd op: 26-11-2020

Nieuw veiligheidstaxatie-instrument steun voor medewerkers

In 2019 introduceerde Jeugdbescherming een nieuw veiligheidstaxatie-instrument: de HAVIK (Handelingsgerichte Actuele Veiligheid Inschatting van het Kind). Team Onderzoek van Jeugdbescherming Regio Amsterdam onderzocht of de HAVIK bijdraagt aan het inschatten van de actuele veiligheid en aan het directe handelen bij onveiligheid.

Gepubliceerd op: 23-11-2020

Volg ons ook op social media