menu

< Terug naar het nieuwsoverzicht
Gepubliceerd op: 20-12-2017

“Nee!” tegen agressie tegen jeugdzorgmedewerkers

Foto: verkenjegeest.com

“Het zou goed zijn als een zerotolerance beleid tegen agressie ook bij al onze netwerkpartners werd gehanteerd. Dan levert agressief gedrag ouders niets meer op en neemt agressie af”. Antoinetta Perini, (teammanager) is heel stellig: “Niemand zou agressief gedrag door de vingers mogen zien.”

Wie bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam aan de slag gaat, voert een gedegen gesprek over wat dat is, een zerotolerancebeleid. “Mensen houden er voor zichzelf nog weleens verschillende normen op na. Zo van: “Ik zie het door de vingers want ik snap het wel”. Dan begeef je je op een glijdende schaal. Er is geen excuus voor. Mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen gedrag, ook LVB’ers, ook mensen met psychiatrische problematiek. Als wij agressief gedrag jegens ons accepteren, wat vertellen wij de betrokken kinderen dan?”.

Bijna negentig procent* van de medewerkers in de jeugdzorg had het afgelopen jaar te maken met agressie. Uiteenlopend van schreeuwen en schelden tot ernstige bedreigingen en fysiek geweld. Antonietta: “Onze medewerkers hebben meer te maken met agressie dan vroeger. We krijgen sinds de transitie alleen nog gezinnen met echt complexe problematiek binnen, en daarnaast is er een verharding in de maatschappij.”

Agressietraining
Elke twee jaar krijgen de medewerkers van Jeugdbescherming een agressietraining. Er zijn afspraken voor het voeren van zogenoemde risicogesprekken op kantoor, waarschuwingsbrieven versturen, aangifte doen, namens de organisatie. Antonietta: “Agressie is niet altijd te voorkomen. Ik denk wel dat we, naast trainen in hoe ermee om te gaan, nog meer aan bewustwording vooraf kunnen doen. Maak voor een gesprek een zo goed mogelijke inschatting, voel je niet bezwaard zo nodig een collega mee te vragen.”
Voor wie te maken krijgt met agressie is evaluatie na een incident erg belangrijk. “Evalueer, praat erover. En ga daarna samen op zoek naar ruimte voor verbetering in een dergelijke situatie.”

*Bron: het werkgevers- en werknemersonderzoek 2017, het onderzoeksprogramma Zorg en Welzijn waaraan FCB, het arbeidsmarktfonds van werknemers en werkgevers in de jeugdzorg, deelneemt.

Deel dit bericht op social media

Volg ons ook op social media