menu

Onze werkwijze

Nadat je bent aangemeld bij Jeugdbescherming, krijg je een gezinsmanager. Iemand die samen met jou en de rest van je gezin een plan maakt om de problemen op te lossen. Bij de gesprekken kunnen ook oma’s en opa’s zijn, tantes of andere mensen die écht bij het gezin horen of die vaak bij jou thuis komen.

Wij werken altijd met één gezin, één plan, één gezinsmanager. De gezinsmanager is een medewerker van Jeugdbescherming.

Samen bekijken we hoe we jou en je gezin waarin je opgroeit het best kunnen ondersteunen en welke hulp bij jullie past. Als het kan betrekken we, in overleg, ook familieleden, vrienden, kennissen of mensen uit je buurt. Mensen die je vertrouwt en die je graag willen helpen. De gezinsmanager zorgt ervoor dat het plan dat jullie samen hebben gemaakt wordt uitgevoerd en dat iedereen doet wat is afgesproken.

Beeld 3

Gezinsplan

Het plan dat jullie maken heet het gezinsplan. Daarin staat hoe jij en het gezin waarin je opgroeit het beste kunnen worden ondersteund en welke hulp jullie nodig hebben. In dit plan gaat het niet alleen over jou, maar over je hele gezin waarin je opgroeit. Meer over het gezinsplan lees je hier: Wat is een gezinsplan

Welke hulp?

De gezinsmanager kijkt samen met jou en de andere gezinsleden welke hulp jullie precies nodig hebben. Want dat is in iedere situatie anders. Als dat duidelijk is, gaan we ook met je regelen dat die hulp er komt. Jeugdbescherming biedt die hulp zelf niet, maar schakelt de hulpverleners wel in.

Als de hulp is gestart, houdt de gezinsmanager van Jeugdbescherming in de gaten of het goed gaat met de hulp die jij krijgt. De gezinsmanager overlegt met andere hulpverleners die jou en je gezinsleden komen helpen.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de gezinsmanager altijd bij je thuis blijft komen. We willen graag dat jij en je gezin waarin je opgroeit zelf verder kunnen. In het gezinsplan spreken we dan ook af wat nodig is om uiteindelijk zonder Jeugdbescherming verder te gaan.

Informatie voor gezinnen

 

Prettig samenwerken, hoe doen we dat?

Jeugdbescherming Regio Amsterdam streeft naar een zo goed mogelijke dienstverlening. Goede samenwerking is hierbij erg belangrijk. Natuurlijk kan het gebeuren dat je niet tevreden bent en dat de emoties hoog oplopen. Het gaat tenslotte om belangrijke beslissingen over jou.
Om het contact tussen jou en ons zo prettig mogelijk te laten verlopen, heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam een aantal omgangsregels. Je kunt ze hier nalezen.

Volg ons ook op social media