menu

Zoek je hulp?

De Kindertelefoon

Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. Natuurlijk kun je ook eerst bij de verschillende topics op de website kijken. Misschien kun je daar je antwoord al vinden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de acht en achttien jaar.

 

Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling.

 

Wijkteam bij jou in de buurt

Soms ben je op zoek naar hulp, maar je weet nog niet zo goed van wie. Dan kun je altijd terecht bij het wijkteam bij jou in de buurt. Zij weten precies welke informatie je nodig hebt, of met wie je verder kunt praten.

 

Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW)

Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) beantwoordt juridische vragen van kinderen en jongeren. Ook geven zij rechtshulp en voorlichting op basis- en middelbare scholen.

 

Kindermishandeling

Deze website gaat over kindermishandeling.

Op de website kom je verhalen tegen van kinderen die thuis vervelende dingen meemaken. Misschien wil je ook weten wat een kind kan doen als hij of zij mishandeld wordt? Kijk dan op deze website.

 

Rutgers Stichting

Voor vragen op het gebied van seksualiteit kun je terecht bij de Rutgers Stichting.

 

Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa

De Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa geeft voorlichting over het ontstaan, verloop en de behandelmogelijkheden van anorexia en boulimia aan patiënten, familieleden en hulpverleners.

 

Defence for Children (DCI)

Wereldwijd bevordert en beschermt DCI de rechten van het kind.

 

De Kinderombudsman

De Kinderombudsman controleert of de kinderrechten in Nederland worden nageleefd. De Kinderombudsman adviseert kinderen en jongeren over manieren waarop ze voor hun rechten kunnen opkomen.

 

Pestweb

Op deze website is veel informatie te vinden over pesten.

Pestweb kan kinderen en jongeren die gepest worden ook hulp bieden via chat, e-mail of telefoon. Ze beantwoorden vragen, geven advies en bieden een luisterend oor aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Hulplijn Seksueel Misbruik

Heb je te maken gehad met misbruik, verkrachting, aanranding of mishandeling? Deze hulplijn biedt je een luisterend oor, gratis juridische ondersteuning en hulp bij jou in de buurt. Blijf er niet langer mee rondlopen en verbreek de stilte. Of het nu pas is gebeurd of veel langer geleden.

Volg ons ook op social media