menu

< Terug naar het nieuwsoverzicht
Gepubliceerd op: 18-08-2017

Het hele systeem in de kamer en dan ook echt het hele systeem!

Op 6 februari 2017 werd in Parijs een eerste grote conferentie over “systeemdenken” georganiseerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO); een samenwerking van 35 landen gericht op het ontwikkelen van effectief Sociaal Economisch Beleid. Tijdens deze conferentie werden onder meer vijf cases besproken van overheidsorganisaties die zichzelf proberen te verbeteren. Jeugdbescherming was een van deze vijf cases.

In een workshop werd door Marc Dinkgreve toegelicht hoe de transformatie van Jeugdbescherming is verlopen en hoe we onszelf en ons denken steeds verder proberen te ontwikkelen rond de bedoeling: Ieder Kind Blijvend Veilig!

Op basis van interviews met Antonietta Perini (teammanager Akademie), Erica Schriek(adviseur), Joris Foekema (teammanager Service Centrum) , Marc Dinkgreve (kennisambassadeur) en Sigrid van de Poel (bestuurder), en een flinke stapel materiaal dat we hebben aangeleverd aan de onderzoekers van de OESO is een Engelstalig rapport opgesteld. Het rapport behandelt een aantal inzichten op het terrein van “system thinking” zowel binnen als tussen organisaties. Je vindt het hier.

In november is er een vervolg op deze conferentie waarvoor we opnieuw zijn gevraagd om een workshop te geven.

Deel dit bericht op social media

Volg ons ook op social media