menu

Wat kan Jeugdbescherming voor u betekenen?

Jeugdbescherming stelt, in opdracht van gemeenten, veiligheid van kinderen centraal. Zodat kinderen veilig opgroeien en zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen die participeren in de samenleving. Jeugdbescherming zorgt voor acute veiligheid van kinderen wanneer er gevaar is en borgt structurele veiligheid.
Het is ons streven dat kwetsbare kinderen opgroeien tot respectvolle volwassenen die op hun beurt in staat zijn om goede opvoeders te worden voor hun eigen kinderen. We willen dus de overdracht van problemen van generatie op generatie doorbreken. Dat doen we systeemgericht: met gezinnen, hun netwerk en samenwerkingspartners.

‘Ieder kind blijvend veilig!’

Jeugdbescherming is een gecertificeerde instelling voor de uitvoering van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Wij werken met gezinnen in het kader van preventieve jeugdbescherming en met gezinnen met een justitiële kinderbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel.

Bij Jeugdbescherming werken ruim 450 deskundige medewerkers. Jaarlijks worden zo’n 3.200 gezinnen en 7.000 kinderen begeleid in de gemeenten uit de regio’s:

  • Regio Amsterdam-Amstelland (Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel)
  • Regio Zaanstreek-Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Oostzaan, Waterland, Purmerend, Wormerland, Zaanstad, Landsmeer)
  • Haarlemmermeer
  • West-Friese gemeenten (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec)
  • Regio Alkmaar (Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum).

Sinds de fusie met Jeugd Veilig Verder in 2019 bedienen we ook de regio’s Zuidoost Brabant, Rijk van Nijmegen en Centraal Gelderland.

Leren van de praktijk

Onze Jeugdbescherming Akademie levert producten en diensten om de missie van Jeugdbescherming in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken. Dit doen we door onze kennis en ervaring te delen met onze eigen medewerkers én professionals van andere organisaties, waaronder gemeenten.

We geven praktijkgerichte trainingen , organisatieadvies en procesbegeleiding. Alle trainers zijn zelf actief in onze praktijk en zijn ervaren in het doorvoeren van implementaties en verbeterslagen. De Jeugdbescherming Akademie is CEDEO geaccrediteerd en CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geregistreerd.

U kunt bij ons op bezoek komen voor een voorlichting of voor een op maat gemaakt werkbezoek inclusief bijvoorbeeld een casuïstiekoverleg. Ook organiseren we vier keer per jaar symposia.

Contact met Jeugdbescherming

We willen graag met u en uw gemeente bespreken welke toegevoegde waarde onze organisatie voor uw gezinnen, uw gemeente en uw professionals kan hebben, om samen ieder kind veilig te stellen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met een accountmanager:

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op social media