menu

Wat kan Jeugdbescherming voor u betekenen?

Jeugdbescherming wil dat kinderen veilig en gezond opgroeien, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen die participeren in de samenleving. Jeugdbescherming stelt het kind veilig wanneer er acuut gevaar is. Het is ons streven te voorkomen dat problemen aan volgende generaties worden doorgegeven. We willen de overdracht van problemen van generatie op generatie doorbreken. We borgen structurele veiligheid. We doen dat systeemgericht: met gezinnen, hun netwerk en samenwerkingspartners.

‘Ieder kind blijvend veilig!’

Jeugdbescherming is een gecertificeerde instelling voor de uitvoering van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Wij werken met gezinnen in het kader van preventieve jeugdbescherming én met gezinnen met een justitiële kinderbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel.

Jeugdbescherming is een organisatie met ruim 450 deskundige medewerkers. Jaarlijks begeleidt Jeugdbescherming zo’n 3.200 gezinnen en 7.000 kinderen.

Jeugdbescherming is actief in de gemeenten uit de regio’s:

  • Regio Amsterdam-Amstelland (Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel)
  • Regio Zaanstreek-Waterland (Beemster, Edam-Volendam, Oostzaan, Waterland, Purmerend, Wormerland, Zaanstad, Landsmeer)
  • Haarlemmermeer
  • West-Friese gemeenten (Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec)
  • Regio Alkmaar (Alkmaar, Heerhugowaard en Castricum).

Leren van de praktijk

Wij hebben een Jeugdbescherming Akademie. Deze levert producten en diensten om de missie van Jeugdbescherming in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken. Dit doen we door onze kennis en ervaring te delen met onze eigen medewerkers én professionals van andere organisaties, waaronder gemeenten.

We geven praktijkgerichte trainingen , organisatieadvies en procesbegeleiding. Alle trainers zijn zelf actief in onze praktijk en zijn ervaren in het doorvoeren van implementaties en verbeterslagen. De Jeugdbescherming Akademie is CEDEO en CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geaccrediteerd.

U kunt bij ons op bezoek komen voor een voorlichting of voor een op maat gemaakt werkbezoek inclusief bijvoorbeeld een casuïstiekoverleg. Ook organiseren we vier keer per jaar symposia. Jeugdbescherming Akademie.

Contact met Jeugdbescherming

We willen graag met u en uw gemeente kennismaken en bespreken welke toegevoegde waarde onze organisatie voor uw gezinnen, uw gemeente en uw professionals kan hebben, om samen ieder kind veilig te stellen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met een accountmanager:

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op social media