menu

Wat kan Jeugdbescherming voor u betekenen?

Jeugdbescherming Regio Amsterdam (Jeugdbescherming) is een organisatie met ruim 450 deskundige medewerkers. Jeugdbescherming is actief in de gemeenten uit de regio’s Amsterdam-Amstelland, Haarlemmermeer en Zaanstreek-Waterland. In 2016 zijn we gestart in West-Friesland (WF-7) en de regio Alkmaar.

Jaarlijks begeleidt Jeugdbescherming zo’n 3.200 gezinnen en 7.000 kinderen. We zijn een gecertificeerde instelling (GI). Dat doen we in het kader van preventieve jeugdbescherming én in het kader van een justitiële maatregel.

Missie

Onze missie is: ‘Ieder kind veilig!’. Wij willen kwetsbare kinderen de gelegenheid bieden zich te ontwikkelen tot volwaardige volwassenen. Het is ons streven te doorbreken dat problemen aan volgende generaties worden doorgegeven. Structurele veiligheid is hierbij van essentieel belang. Wij zorgen voor een veilige basis, een fundament waarop kinderen zich kunnen ontwikkelen. We werken samen met de gezinnen en hun netwerk en ook met onze eigen netwerkpartners.

Leren van de praktijk

Wij hebben een Jeugdbescherming Akademie. Zij levert producten en diensten om de missie van Jeugdbescherming in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken. Dit doen we door onze kennis en ervaring te delen met onze eigen medewerkers én professionals van andere organisaties, waaronder gemeenten.
We geven praktijkgerichte trainingen , organisatieadvies en procesbegeleiding. Alle trainers zijn zelf actief in onze praktijk en zijn ervaren in het doorvoeren van implementaties en verbeterslagen. De Jeugdbescherming Akademie is CEDEO en CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geaccrediteerd.

U kunt bij ons op bezoek komen voor een voorlichting of voor een op maat gemaakt programma inclusief een casuïstiekoverleg. Ook organiseren we vier keer per jaar symposia Jeugdbescherming Akademie en bieden we franchisemogelijkheden aan.

Contact met Jeugdbescherming

We willen graag met u en uw gemeente kennismaken en bekijken wat voor toegevoegde waarde onze organisatie voor uw gezinnen, uw gemeente en uw professionals kan hebben om samen ieder kind veilig te stellen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers:

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op social media