menu

< Terug naar het nieuwsoverzicht
Gepubliceerd op: 28-09-2018

Jeugdbescherming op internationaal congres Eusarf

Van 3 tot 5 oktober is Jeugdbescherming op het internationale congres van EUSARF ( European Scientific Association on Residential & Family Care for Children and Adolescents).  EUSARF is een onderzoeksplatform en richt zich op onderzoek binnen het jeugdzorgveld. Jeugdbescherming houdt tijdens dit congres presentaties over onder andere de inzet van spoedplaatsingen van jongeren in gesloten jeugdzorg en het beoordelen van opvoedgedrag.

Kennis bij Jeugdbescherming
De afdeling Kennis van de Jeugdbescherming Akademie doet onderzoek naar de dagelijkse praktijk van en vertaalt de onderzoeksresultaten naar kennis en inzichten waar de praktijk haar voordeel mee kan doen.  Onze onderzoekers werken veel samen met hogescholen en universiteiten om het werk wetenschappelijk te onderzoeken en te ontwikkelen. We gebruiken de uitkomsten onder andere in trainingen, voorlichting en symposia.

Wat gaan we delen op dit congres?
Op dit EUSARF congres houdt Jeugdbescherming in samenwerking met onze (kennis)partners  Jeugdbescherming presentaties over:

• Programmatrouw werken in high risk families;
• Betekenisvolle metingen en feedbackloops;
• De inzet van spoedplaatsingen van jongeren in gesloten jeugdzorg;
• Beoordelen van opvoedgedrag.

En ook geven we twee posterpresentaties over:
• Het gebruik van betekenisvolle metingen voor praktijk en onderzoek;
• Veiligheids- en risicotaxatie in de praktijk van jeugdbescherming.

"Maar we delen niet alleen de kennis die we de afgelopen jaren hebben verzameld. We verwachten op dit internationale congres ook weer kennis en inspiratie op te doen!"

Inge Busschers (onderzoeker)

Wie gaan erheen?
Jeugdbescherming is breed vertegenwoordigd op dit congres. Aanwezig zijn Marc Dinkgreve, kennisambassadeur;  Sigrid van de Poel, bestuurder; Antonietta Perini, team manager Akademie trainingen; Femke Bezuyen, trainer; Mirte Forrer, gedragsdeskundige en onderzoeker en Inge Busschers, onderzoeker.

 

EUSARF 2018, Porto, Portugal | 2 tot 5 oktober 2018 | www.eusarf2018porto.com

 

Deel dit bericht op social media

Volg ons ook op social media