menu

Wat biedt de Akademie?

Foto AkademieWe blijven leren. Van de gezinnen, van elkaar en van de universiteiten, hogescholen en andere kennisinstituten waarmee we samenwerken.
Onze Jeugdbescherming Akademie combineert kennis, kunde, leren en adviseren met als doel kinderen veilig te laten opgroeien tot respectvolle volwassenen. De Akademie levert producten en diensten om deze missie in de dagelijkse praktijk mogelijk te maken.

De praktijkdeskundigen van de Akademie delen hun kennis, trainen & adviseren professionals, organisaties en gemeenten om het geleerde te implementeren en te borgen. Daarnaast organiseren we symposia, waar we weer nieuwe kennis opdoen.

Neem voor meer informatie contact op met Jeugdbescherming Akademie via 020 487 82 22 of e-mail akademie@jeugdbescherming.nl.

Training & advies

 

Training & advies

Wij bieden praktijkgerichte trainingen voor professionals in de jeugdzorg. Alle trainers zijn zelf actief in onze praktijk en zijn ervaren in het doorvoeren van implementaties en verbeterslagen.

Meer lezen?

Kennis

Kennis

Onze werkwijze wordt voortdurend wetenschappelijk getoetst. De inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek (landelijk en internationaal) en uit gezamenlijke kennisontwikkeling vertalen we naar de praktijk.
De activiteiten van de Akademie zijn gefundeerd op wetenschappelijke- en praktijkinzichten. De kennis en kunde die we opdoen in de praktijk, verwerken we doorlopend in de producten die we aanbieden.

Meer lezen?

Werkbezoek

Werkbezoek

Gemeenten en professionals in de jeugdzorg die meer willen weten over onze organisatie nodigen we graag uit voor een op maat gemaakt werkbezoek.

Tijdens een werkbezoek krijgt u veel informatie over onze organisatie en onze werkwijze. U kunt bijvoorbeeld een casuïstiekbespreking bijwonen. Dit is een overleg waar de gezinsmanagers samen met de teammanager en een gedragsdeskundige besluiten nemen over wat nu nodig is om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.

Onze gezinsmanagers zijn altijd bereid om in een persoonlijk gesprek meer te vertellen over hun werk en alle vragen te beantwoorden.

Wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Dan kan daar in uw werkbezoek extra aandacht aan worden besteed. In overleg met u wordt het programma op maat samengesteld.

Aan een werkbezoek zijn mogelijk kosten verbonden. Dit is afhankelijk van het programma en het aantal deelnemers.

 

Formulier werkbezoek

Wilt u op werkbezoek komen bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam? Laat het ons dan weten en vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Graag tot ziens!

    Gegevens contactpersoon

    *De velden met een * zijn verplicht.

     

    Volg ons ook op social media