menu

Kennis

Jeugdbescherming is een lerende organisatie. We reflecteren voortdurend op onze dagelijkse praktijk. Door te leren verbeteren we ons werk en tegelijkertijd ontsluiten we het geleerde voor andere professionals, organisaties en gemeenten. Ook werken we veel samen met hogescholen en universiteiten om het werk wetenschappelijk te onderzoeken en te ontwikkelen. We gebruiken dat in onze trainingen, in ons organisatieadvies en in onze procesbegeleiding, voorlichting en symposia.

1. Organisatieadvies en procesbegeleiding

Organisatieadvies en procesbegeleiding

De Jeugdbescherming Akademie biedt organisatieadvies en procesbegeleiding op maat op het gebied van jeugdzorg. We helpen uw organisatie dusdanig in te richten dat de transformatie blijvend is en de resultaten structureel verbeteren. Op deze manier biedt u uw professionals in uw organisatie blijvende ondersteuning bij hun werkzaamheden en in hun ontwikkeling.

2. Symposia

Symposia

Vier keer per jaar organiseert de Jeugdbescherming Akademie symposia. Tijdens deze symposia worden actuele thema’s in de jeugdzorg besproken. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de gedragsdeskundigen van Jeugdbescherming. Hierbij worden relevante deskundigen uit de wetenschap en het werkveld uitgenodigd als sprekers en voor discussie.

Programma 2017:

  • 10 april 2017: Praten met en luisteren naar kinderen.

Wij moeten meer aandacht hebben voor de communicatie met het kind. Dat vraagt nieuwe vaardigheden en het belangrijkste: een andere houding. Een houding die nodig is om het kind te laten ervaren dat het kind deskundig is over zichzelf. Een houding waarbij het kind zich veilig voelt waardoor hij of zij kan vertellen over zichzelf. Wil je zó leren luisteren dat kinderen zich begrepen voelen en jij begrijpt wat het kind bedoelt? Wil je zó’n houding ontwikkelen dat kinderen zich deskundig voelen over zichzelf en hierover graag willen vertellen? Kom dan naar het Symposium Praten met en luisteren naar kinderen.

Dr. Martine Delfos en Ganna van Bijleveld zijn sprekers op dit symposium.

Locatie:

Het Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106, te Amstelveen

Aanmelden?

Wilt u bij dit symposium aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden door te e-mailen naar akademie@ jeugdbescherming.nl.

 

3. Voorlichting of een op maat gemaakt programma

Voorlichting of een op maat gemaakt programma

Ook bieden we onze kennis aan in een voorlichting of in een op maat gemaakt programma inclusief een casuïstiekoverleg.

4. Publicaties

Publicaties

In onderstaande vier onderzoeksrapporten leest u over intensief gezinsgericht casemanagement, ook wel Generiek Gezinsgericht Werken (GGW) genoemd.

Wat is Generiek Gezinsgericht Werken

Uitvoering Centrale Elementen GGW

Uitvoering Centrale elementen GGW 2014

Leren internaliseren en verankeren van GGW bij Jeugdbescherming – Eindrapportage

 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u de Jeugdbescherming Akademie bellen op 020 487 82 22 of
e-mailen naar jeugdbeschermingakademie@jbra.nl.

 

 

Volg ons ook op social media