Gepubliceerd op 07-11-19

Handen af van onze medewerkers!

Gezinsmanager Arjan zit vanavond met 2 collega’s van Jeugdbescherming Brabant aan tafel bij Pauw. Zij zijn uitgenodigd over hun ervaringen met agressie, ernstige bedreigingen en fysiek geweld door cliënten te vertellen. Want het kan zo niet langer. Wij moeten voor onze gezinsmanagers (kunnen) zorgen en zeggen daarom #handenafvanonzejeugdbeschermers.

Pamflet

We hebben begrip voor de wanhoop en onmacht van ouders die vaak al met veel hulpverleningsinstanties te maken hebben gehad. Maar agressie naar onze medewerkers kunnen we niet goedkeuren. We schreven een pamflet ‘Handen af van onze jeugdbeschermers’ waarin we de oproep richting de politiek doen: maak er werk van! Dit pamflet is door 16 gecertificeerde instellingen ondertekend.

In de media

De NOS besteedde hier eerder deze week aandacht aan: Jeugdzorg wil actie tegen agressie: ‘Je bent gewaarschuwd, ik maak je kapot’. Kort daarop sprak  minister Dekker zijn verontwaardiging uit en beloofde in gesprek te gaan met Openbaar Ministerie en de politie.

Voor Arjan is de maat vol. Hij trekt aan de bel en treedt naar buiten om zijn ervaringen te delen. Vanavond is hij dus te zien in het programma Pauw (NPO1, 23.00 u) en vanmorgen verscheen er een artikel in Trouw over het geweld tegen jeugdbeschermers waarin Arjen over zijn ervaringen vertelt.

#handenafvanonzejeugdbeschermers!