Gemeenten
Alle kinderen in Nederland hebben het recht op een veilige opvoeding, zodat ze kunnen opgroeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig meedoen in de maatschappij.
Alle kinderen in Nederland hebben het recht op een veilige opvoeding, zodat ze kunnen opgroeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig meedoen in de maatschappij.
Alle kinderen in Nederland hebben het recht op een veilige opvoeding, zodat ze kunnen opgroeien tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig meedoen in de maatschappij. In de kwetsbare gezinnen waarbij Jeugdbescherming Regio Amsterdam betrokken is, zijn kinderen onveilig. Veel van hun ouders worden belemmerd in hun opvoedrol door persoonlijke problemen zoals verslaving of een psychische aandoening. Het lukt hen vaak niet de situatie te veranderen.
De persoonlijke problemen die zij hebben worden vaak van generatie op generatie overgedragen. We hebben elkaar nodig om het verschil te maken voor deze gezinnen. Daarom willen we al in een vroeg stadium samen met gemeenten en onze netwerkpartners naast deze ouders gaan staan en doen wat nodig is. Samen de veiligheid weer terugbrengen in huis en ervoor zorgen dat de juiste hulp wordt ingezet. Voor kinderen en ouders.
We zijn een gecertificeerde instelling voor de uitvoering van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Wij werken met gezinnen in het kader van preventieve jeugdbescherming en met gezinnen met een justitiële kinderbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel. Bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam werken ruim 450 deskundige medewerkers. Jaarlijks worden zo’n 2.000 gezinnen begeleid in de gemeenten in de volgende regio’s:
In al onze regio’s lopen programma’s en projecten die de samenwerking tussen partners verbetert en waarmee we werken aan een nieuwe toekomst voor het stelsel. Onze cliënten hebben daarin een belangrijke stem. Medezeggenschap krijgt veel ruimte in onze organisatie en we betrekken ervaringsdeskundigen, cliëntenraad en jongerenraad bij nieuw beleid en belangrijke besluiten.
Behalve met de lokale teams werken we ook veel samen met het netwerk van het gezin, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, Openbaar Ministerie, zorgaanbieders, GGZ-instellingen, huisartsen, vrijwilligersorganisaties en het onderwijs.
Meer informatie over onze werkwijze
Lees de verhalen van onze partners, professionals en cliënten in Openhartig.
We bespreken graag hoe we kunnen samenwerken met uw gemeente en de professionals in de wijk. Ook kunnen wij een op maat gemaakt werkbezoek organiseren. Neem contact op met een van onze accountmanagers via bestuurssecretariaat@jeugdbescherming.nl of bel 06-13511282.
Jeugdbescherming Regio Amsterdam wordt betrokken bij een gezin als er zorgen zijn over de veiligheid van kinderen. Gezinnen worden bij ons aangemeld door Veilig Thuis of het wijkteam. Of omdat de kinderrechter heeft gezegd dat dat moet.
We werken gezinsgericht. De inzichten van Functional Family Parole (FFP) vormen daarbij onze basis. Het is een systeemgerichte methodiek gericht op het vergroten van de veiligheid van alle kinderen binnen gezin.
Ieder kind blijvend veilig, daar staan we voor. Dat kunnen we niet alleen. Samen met ouders, opvoeders, kinderen en professionals doen we wat nodig is om kinderen veilig te laten opgroeien.
Gemeenten en professionals in de jeugdzorg die meer willen weten over Jeugdbescherming Regio Amsterdam nodigen we graag uit voor een op maat gemaakt werkbezoek.