Gepubliceerd op 16-11-16

Forumtheater over kindermishandeling: leren via acteren

wp_20161115_10_58_52_proSpeciaal voor medewerkers van de wijkteams ‘Samen DOEN’ uit Amsterdam en Jeugdbescherming Regio Amsterdam is in de Week tegen  Kindermishandeling dinsdag 15 november jl. een Forumtheater over kindermishandeling geweest. Jongeren uit Antwerpen en Amsterdam toonden scenes over kindermishandeling en verwaarlozing. De regisseur besprak de scènes met het publiek en daarna zijn de scenes met het publiek opnieuw gespeeld.

Onze gezinsmanagers vonden het interactieve karakter van het forumtheater erg interessant, leuk om te doen en leerzaam. Het gaf de mogelijkheid om met de acteurs in gesprek te gaan vanuit het perspectief van de klant. Dit heeft onze gezinsmanagers tot denken aangezet. De vragen die de acteurs stelden waren helpend om te reflecteren op jezelf als gezinsmanager en jezelf als mens.

wp_20161115_10_59_53_proOok was het goed om dit samen met de medewerkers van Samen DOEN te beleven. Een dergelijke bijeenkomst biedt op een andere manier de mogelijkheid te leren van elkaars werkzaamheden, ervaringen en verwachtingen. Er is dan ook lang nagepraat met elkaar en daar komt nog zeker een vervolg op!