Gepubliceerd op 28-04-17

De Week tegen Kindermishandeling staat in de finale voor de prijs voor beste Nederlandse publiekscampagne.

De Week tegen Kindermishandeling staat in de finale van de Galjaardprijs, de prijs voor beste Nederlandse publiekscampagne.

Ieder jaar worden in ons land naar schatting 119.000 kinderen thuis mishandeld, verwaarloosd of misbruikt. Dat zijn meer kinderen dan het aantal bezoekers dat de Amsterdam ArenA en De Kuip samen kunnen herbergen. Gemiddeld telt elke schoolklas één slachtoffer. Jaarlijks komen tientallen kinderen om door mishandeling. Naar schatting een op de drie Nederlandse kinderen maakt ooit een vorm van seksueel geweld mee.

Mishandelde kinderen hebben belangrijke anderen in hun omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Met de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling wordt een beroep op burgers gedaan om niet passief te blijven bij een vermoeden van kindermishandeling.

Het zou fijn zijn  de Week tegen Kindermishandeling de meeste stemmen zou krijgen. Op deze manier is er nogmaals aandacht voor de aanpak van kindermishandeling. Breng hier je stem uit voor de publieksprijs.