Gepubliceerd op 23-10-19

Gezinsmanager blij met sociaalpsychiatrisch verpleegkundige

Alle kinderen gezond veilig en zo thuis mogelijk op laten groeien, dat is het doel van Transformatie Jeugd. Dat vraagt van jeugdhulpprofessionals een andere manier van werken, organiseren en leren. In de Nieuwsbrief Transformatie Jeugd lees je nieuws over negen projecten die daaraan bijdragen. Een van die projecten is Innovatieve Psychiatrie.

In dit project worden 2 Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (SPV) bij alle teams van Jeugdbescherming Regio Amsterdam ingezet. Zij begeleiden ouders die met de jeugdbescherming te maken krijgen,  ondersteunen de ouders bij de problemen die zij ervaren. Ouders worden toegeleid naar passende (GGZ) hulp zodat ze ruimte krijgen om hun ouderrol invulling te geven.

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen Paul Teixeira en Jan Woudwijk zijn een waardevolle aanvulling op de teams van Jeugdbescherming. In de Nieuwsbrief Transformatie Jeugd legt onze gezinsmanager Tamara uit waarom: “De SVP’er brengt specifieke deskundigheid mee. Dat is heel waardevol, gezien de complexiteit van onze gezinnen.”