Workshop innovatieve psychiatrie
Als jeugdhulpverlener is het doel van je werk de veiligheid van kinderen voorop te stellen. Soms kan het dan voelen alsof je tegenover de ouder komt te staan. Het is daarom belangrijk om het gedrag van de ouders te leren begrijpen en hiermee om te gaan, ook bij kinderen met ouders die een psychische aandoening of een verslaving hebben.
In deze workshop gaan we aan de slag met hoe jij als hulpverlener naast de ouder kan staan in plaats van er tegenover. Want verandering voor het kind begint bij de ouder. Het samen naar een gezin kijken met en andere partij zoals de GGZ, is van toegevoegde waarde. Want samen sta je sterk!
Datum: dinsdag 22 juni 2021
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: online
Aanmelden doe je hier.
De workshop wordt gegeven door Paul Teixeira, Jan Woudwijk en Wilko van der Graaf. Zij zijn sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen en vanuit de GGD en Arkin betrokken bij het project ‘innovatieve psychiatrie’ bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Deze werkwijze zorgt ervoor dat, als daar aanleiding toe is, ouders snel de juiste ondersteuning of geestelijke gezondheidszorg ontvangen. Daarnaast helpen ze gezinsmanagers het gedrag van ouders te begrijpen en op zoek te gaan naar de gemeenschappelijke veranderwens.
Lees het interview met Wilko en gezinsmanager Yma over hun samenwerking in ons jaarverslag 2020