Gepubliceerd op 21-11-16

Workshop ‘Allemaal gekkies’ op de radio!

monique-over-allemaal-gekkies

Stiekem wisten we het al wel, maar toen Amsterdam FM belde met de vraag of we een radio-interview wilden geven wisten we het zeker: de workshop Allemaal Gekkies was een bijzondere eerste stap richting betere gesprekken tussen cliënten en jeugdbescherming.

Gesprekken van mens tot mens

Met veertig ouders, collega’s van jeugdbescherming en mensen van andere Amsterdamse organisaties voerden we in kleine gemixte groepen “gesprekken van mens-tot-mens,” over de kwaliteit van (geanonimiseerde) gezinsplannen.

Goede gesprekken tussen cliënten en organisaties die de eigen gezinssituatie overstijgen zijn ontzettend nodig. Ze zorgen niet alleen voor, in dit geval, beter begrip van het gezinsplan. Ook hebben ze een helende werking voor mensen die in lange emotionele gezinstrajecten zitten. Als je erin slaagt om dit soort gesprekken te organiseren rond thema’s waarin je het echt kunt hebben over het werk van jeugdbescherming en kindveiligheid, dan komt daar waardevolle feedback uit die daadwerkelijk bijdragen aan de kwaliteitsverbetering. Deze gesprekken, hoe hard ze ook nodig zijn en hoe logisch het ook klinkt, zijn nog zeldzaam. Daar moet verandering in komen.

Een onverwachte samenwerking: met succes!

Met precies die reden zijn Ranada en Yvonne van de ouderplatforms Jeugdzorg Dark Horse en SOS Jeugdzorg ruim een jaar geleden met Jeugdbescherming Regio Amsterdam de onverwachte samenwerking aangegaan om een antwoord te vinden op de vraag hoe we het contact tussen ouderorganisaties, jeugdbescherming en vooral ook de jeugdigen zelf kunnen verbeteren. Een jaar van aftasten was nodig. De sessie van afgelopen donderdag was het ruimschoots waard.

Benieuwd naar het resultaat van deze eerste sessie? Luister het radio-interview  Met onze eigen Monique (cliëntenraad) terug op Amsterdam FM.

Benieuwd naar de mensen achter de workshop Allemaal Gekkies?