Gepubliceerd op 12-07-16

Week van het Vluchtelingenkind positief ontvangen

In de week van 4 tot en met 8 juli jl. heeft Jeugdbescherming Akademie samen met verschillende partners de Week van het Vluchtelingenkind georganiseerd. De week startte op donderdag 30 juni met een gratis toegankelijk symposium Vluchtelingenkind in Nederland. Eindelijk veilig…?  voor alle hulpverleners in Amsterdam en omgeving die iets met vluchtelingen te maken hadden. De 300 hulpverleners die hier aanwezig waren zagen en hoorden deskundigen en Narek (een 14-jarige vluchtelingenjongere) vertellen over hun ervaringen op dit gebied.

WP_20160630_15_40_29_Pro

De week daarna waren er door de stad heen verschillende workshops, die belangeloos door verschillende partners werden aangeboden en waar dankbaar gebruik van is gemaakt.  De onderwerpen varieerden van zien hoe alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s ) leven en hun verhaal aanhoren, tot gesprekken over trauma en behandeling en voorwaarden die wij als hulpverleners moeten scheppen om zo onze verantwoordelijkheid te kunnen pakken.

Enkele signalen die wij terug hebben gekregen zijn:
“door jullie week is bij onze gemeente het gesprek over deze kinderen op gang gekomen”
“een zeer leerzame workshop die echt bijdraagt aan het vergroten van veiligheid” en
“door de aanwezigheid van verschillende organisaties en functiegroepen ontstond er een interessante discussie die veel nieuwe inzichten opleverde”.

Kortom een week die uitnodigt tot delen met andere gemeenten, zodat zij eenzelfde initiatief neer kunnen zetten, en een week die zijn meerwaarde nu al laat zien.

WP_20160630_15_39_46_Pro