Gepubliceerd op 13-12-22

Vervolg werkonderbrekingen FNV 12 december tot 23 januari 2023

De landelijke FNV acties die op 10 oktober zijn begonnen, worden deze maand verlengd. Ook voor de komende weken (van 12 december tot 23 januari 2023) heeft FNV werkonderbrekingen aangekondigd. Jeugdbescherming Regio Amsterdam ondersteunt deze acties. Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en volwassenen die geholpen moeten worden.

Wat betekenen deze acties?

Telefonische bereikbaarheid
We zijn telefonisch minder goed bereikbaar voor niet spoedeisende vragen en zaken. Daarom kan het wat langer duren voordat cliënten iemand aan de lijn krijgen. We blijven bereikbaar voor crises.

Schriftelijke bereikbaarheid
Ook schriftelijk zijn we minder goed bereikbaar voor niet spoedeisende vragen en zaken. Daarom kan het wat langer duren voordat cliënten een antwoord via de mail ontvangen.

Overleg online of fysiek
Staat er een overleg met een cliënt gepland, dan laat de gezinsmanager weten of dit fysiek of online is.

Rechtbankbezoek
Onze gezinsmanagers zullen zo min mogelijk naar de rechtbank gaan. Is er een zitting bij de rechtbank en is het gezin al bekend bij ons, dan sluiten onze gezinsmanagers telefonisch of online aan. De rechtbanken zijn hiervan op de hoogte gesteld. Gezinsmanagers laten aan hun gezinnen weten of zij wel of niet fysiek aanwezig zijn bij een zitting.

Wij begrijpen dat het ingewikkeld is voor u en geen fijne situatie. Dat zijn we helemaal met u eens. Wij zien alleen geen andere manier meer om duidelijk te maken hoe nodig het is dat er verandering nodig is. We hopen op uw begrip en steun.