Gepubliceerd op 10-06-16

Van Rijn ontvangt brandbrief over stapeling toezichthouders jeugdzorg

martinvanrijnBegin juni 2016 heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam – mede namens een aantal collega-organisaties – een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Martin van Rijn. Inhoud van de brief: een overdaad aan toezichthouders voor Gecertificeerde Instellingen gaat ten koste van de begeleiding van kwetsbare kinderen en hun ouders. Elke toezichthouder kent namelijk zijn eigen werkwijze en dynamiek en vraagt andere informatie, onderzoeken, registratie en actie.

(ook) Jeugdbescherming vindt toezicht zinvol en wil graag leren als organisatie, maar dit woud aan checks and balances draagt weinig bij aan de verbetering van de jeugdzorg en kost veel capaciteit. Capaciteit die we bij onze organisatie liever inzetten voor onze kerntaak: de begeleiding van kwetsbare kinderen en hun ouders.

Lees de brandbrief van zes Gecertificeerde Instellingen en de wethouders Jeugd van gemeenten Zaanstad en Haarlemmermeer aan de staatssecretaris van het ministerie van VWS. Het Parool en het AD wijdden er op 11 juni jl. een artikel aan.