Gepubliceerd op 25-07-19

Ik kies voor het kind. Het voelt alsof ik partij kies voor 1 van de ouders

Symposium over complexe scheidingen

Donderdag 26 september,
14.30 – 17.30 uur

De School, dr. Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam

Entree:
€85,00.

Hoe houd je als professional de focus op het kind wanneer de ouder het kind dwingt te kiezen voor één ouder?

Na een scheiding is het kind de grote verliezer. Kinderen krijgen vaak te maken met een loyaliteitsconflict. In ongeveer 20 % van alle scheidingen verliest het kind het contact met een van zijn ouders, meestal de vader.

Hoe komt het dat de ouder het kind bewust of onbewust zo beïnvloedt dat het kind zich genoodzaakt voelt om het contact met de andere ouder te verbreken? Wat betekent een complexe scheiding voor de beschikbaarheid van beide ouders? Is de complexheid de oorzaak of juist het gevolg van de problematiek van de ouders?

Wat zijn de gevolgen voor de kinderen? Hoe kunnen we de omgang tussen het kind en beide ouders weer herstellen?  En welke rol heeft de gezinsvoogd/gezinsmanager en andere betrokkenen in het herstellen?

Door het geven van verschillende visies zul je handvatten krijgen die je helpen het kind weer voorop te stellen.

3 redenen waarom jij hierbij wil zijn

  • Lezing Waarom verliezen kinderen het contact met 1 van hun ouders na de scheiding?

    Gehouden door Heleen Koppejan, psycholoog NIP en (cum-laude) afgestudeerd ernstige omgangsproblematiek: ouderonthechting. Zij neemt je mee in het herkennen van signalen van het proces van ouderonthechting, het gedrag van de ouders en kinderen en de rol van de omgeving.

    Heleen heeft haar eigen praktijk waar zij ouders en kinderen begeleid bij het herstellen van de omgang. Ook heeft Heleen haar eigen trainingsinstituut waar zij collega’s in ons werkveld traint in het herkennen van en werken met deze problematiek. Ook doet zij onderzoek naar het gedrag van gescheiden ouders en de invloed daarvan op hun kinderen in haar promotietraject bij de UU.

  • Een paneldiscussie Ik kies voor het kind, maar hoe dan?
    Het panel bestaat uit: Heleen Koppejan, een gescheiden ouder, Marieke Lips en/of Bjorn Verhelst (kinderbehartiger), Flip Jan Oenen (Centrum voor Relationele therapie), een gezinsmanager en een gedragsdeskundige van Jeugdbescherming, een jurist van de Raad voor de Kinderbescherming. En onder voorbehoud een kinderrechter. Ben je bij het symposium en heb je een vraag aan het panel? Mail je vraag vóór 6 september naar de akademie
  1. Je gaat naar huis met inzichten die je meteen verder helpen, do’s en dont’s, en je herkent voortaan de valkuilen.

 

Praktische informatie

Datum
Donderdag 26 september

Tijd
14.30 uur Inloop
15.00 uur Start symposium
17.00 uur Einde symposium met aansluitend een netwerkborrel

Locatie
De School
Dr. Jan van Breemenstraat 1
1056 AB Amsterdam
Voor de kaart, klik hier.

Prijs
Deelname symposium kost €85,- per persoon.

Aanmelden
Meld je hier aan voor het symposium.