Vacatures

Stagelopen bij Jeugdbescherming

Jouw loopbaan bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam begint met een stage. Daarna bieden we de echte toppers een heel opleidings- en loopbaantraject aan. Dit is ons stappenplan.

Stap 1: Stage

  • We leiden je op tot volwaardige professional.
  • Je leert veel: je vergroot je kennis van het jeugdzorgstelsel, van de sociale kaart en op juridisch vlak en je leert gesprekstechnieken, systeemgericht werken en helder rapporteren.
  • Je wordt goed begeleid: je werkt altijd met je team en hebt regelmatig intervisiemomenten met medestudenten.
  • Tijdens je stage krijg je een laptop en smartphone.
  • Je ontvangt stagevergoeding.

 

Stap 2: part-Time baan naast je scriptie

Is je stage afgelopen en heb je het bij ons naar je zin? Je kunt parttime bij ons blijven werken, terwijl je je scriptie schrijft.

 

Stap 3: baan als gezinsmanager in opleiding

Stage klaar, scriptie af en diploma op zak? Dan maak je kans bij ons gezinsmanager in opleiding te worden. Je wordt intensief begeleid, krijgt trainingen, intervisie en je breidt het werken met de gezinnen rustig uit. Zo groei je richting de functie van gezinsmanager. Dit traject duurt een jaar.

Na dit jaar stroom je door naar de functie gezinsmanager. Een pittige baan waar je helemaal klaar voor bent. Je draait inmiddels alweer een tijdje mee in onze organisatie. En je weet dat je samen met je collega’s met veel plezier werkt aan de mooie missie ‘Ieder kind veilig!’

Stageplaatsen

Wij bieden stageplaatsen aan derde- en vierdejaarsstudenten hbo-hss met uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker (voltijd en deeltijd) voor de functie van gezinsmanager. De minimale stageduur is tien maanden, voor 24 tot 32 uur per week. De stages starten in februari en september.

Jeugdbescherming Regio Amsterdam hecht veel belang aan het bieden van stageplaatsen voor gezinsmanagers. Voor onze organisatie is iedere stagiaire een verrijking. Stagiaires hebben op hun opleiding theorieën meegekregen waarover ze vragen gaan stellen in de praktijk. Deze vragen dragen bij aan de innovatie van onze organisatie en daar zijn we blij mee!

Sluiten

Solliciteren op Stagelopen bij Jeugdbescherming

Sollicitatie