Gepubliceerd op 10-05-16

Save the date: Symposium ‘Eindelijk Veilig?’ over vluchtelingkind

Logo

Jeugdbescherming Akademie staat op donderdag 30 juni a.s. met het symposium Eindelijk veilig? stil bij het vluchtelingenkind. Onze missie is Ieder kind veilig! Dat betekent dus ook het vluchtelingenkind, want ook zij moeten zich in Nederland in veiligheid kunnen ontwikkelen.

Doel van het symposium is het vergroten van inzicht in de veiligheid van kinderen in vluchtelinggezinnen. We bieden professionals handvatten en kennis die daarvoor nodig is. De veiligheidsproblematiek die vluchtelingenkinderen ondervinden bij het opgroeien, loopt sterk uiteen: van helemaal niets tot zeer ernstig. Hetzelfde geldt voor de hulp die ze vragen. Daarom is voor vluchtelingenkinderen hulp en ondersteuning op maat nodig, net als voor alle andere kinderen in de jeugdzorg en –hulp. Hoe gaan we daar met elkaar zorg voor dragen?

 

Week van de Vluchteling

Reserveer donderdag 30 juni a.s. alvast voor deze interessante middagsessie. Het symposium vindt plaats in de ‘Week van de Vluchteling’ die Jeugdbescherming Akademie heeft geïnitieerd. Meer informatie over het programma van het symposium en de week volgt op korte termijn via onze website en social media.