Gepubliceerd op 23-02-23

Onze online magazine Openhartig #6 is uit

In onze online uitgave ‘Openhartig’ leest u verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 6de editie verschenen.

Verbinden, verbeteren, leren

Lector Armoede Interventies Anna Custers maakt zich zorgen over gezinnen die onder de ondergrens zakken. “We moeten loskomen van het idee dat financiële problemen altijd het gevolg zijn van slechte individuele keuzes.”

Miranda begeleidt gezinsmanagers in een nieuw werk-leertraject. ‘We bouwen aan het zelfvertrouwen van mensen en leren hen op tijd hun grenzen aangeven.’ Mariken was freelance productmanager in de mode. Grote modebedrijven huurden haar in vanwege haar expertise. Nu leert ze als zij-instromer bij Jeugdbescherming vooral van anderen. Zij delen hun ervaringen over de pilot GIO.

Zaanstreek-Waterland is een van de proeftuinen van het toekomstscenario. Astrid Wenneker, beleidsadviseur Jeugd Zaandam, en Jan-Dick den Das, accountmanager Jeugdbescherming: “We maken misschien geen snelle stappen, maar wel goede.”

Afgelopen kerst ging een grote wens van gezinsmanager Leonie in vervulling: moeder Wendy kon de feestdagen vieren met haar drie kinderen om zich heen. “Dat Wendy en haar kinderen op deze manier samen konden zijn, laat voor mij zien wat je met elkaar kan bereiken als je uitgaat van het positieve.”

Daniëlle plant alle trainingen in, die onze Akademie verzorgt. Én zij is trainingsacteur. In die creatieve bijrol helpt ze gezinsmanagers nog beter in gesprek gaan met ouders en kinderen.

Benieuwd naar hun verhalen? Je leest ze in onze online uitgave Openhartig #6.