Gepubliceerd op 10-11-22

Openhartig # 5: Tanja, Ruud, Mariska, Hans en Mischa vertellen hun verhaal

In onze online uitgave ‘Openhartig’ leest u verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 5de editie verschenen. U leest de verhalen van wethouder Tanja, senior gezinsmanager Ruud, ervaringsdeskundige Mariska, jurist Micha en vader Hans in de 5de editie van onze online uitgave Openhartig.

Ruud
Na twaalf jaar bij de politie, begon er iets te kriebelen bij Ruud. Hij gooide het roer om en begon hij aan een studie Social Work. Hij begon als stagiair bij Jeugdbescherming en is nu senior gezinsmanager. “Dat mensen je echt toelaten in hun leven, is een van de mooiste complimenten.”

Tanja
Bij Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter Zuid-Oost loopt de inzet van jongeren als een rode draad door haar carrière. “Als we écht iets willen betekenen voor kinderen, moeten we investeren in hun omgeving.”

Mariska
Mariska had haar hele jeugd te maken met jeugdzorg. Nu, 17 jaar later, is ze onze vaste ervaringsdeskundige. “Als ik wil dat de jeugdzorg verandert, dan vind ik dat ik daar zelf aan moet bijdragen.”

Hans
Vader Hans en zijn ex-partner zaten in een ingewikkelde scheiding toen zij bij Jeugd Veilig Verder aangemeld werden. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met het gezin. “Ik ben ervan overtuigd dat ons gezin zonder begeleiding van Jeugd Veilig Verder uit elkaar was gevallen.”

Micha
Micha studeerde rechten en werkte als gezinsmanager bij Jeugdbescherming. Vorig jaar stroomde hij door naar de juridische afdeling. Micha: “Ik ga regelmatig achteraf na hoe een situatie voor een gezin is afgelopen. Die interesse blijft.”

Benieuwd naar hun verhalen?  U leest ze in onze online uitgave Openhartig #5.