Gepubliceerd op 18-08-22

Openhartig #4

Jolanda Oudshoorn van Jeugdbescherming en Garm Kreuk, buurtteammedewerker zijn het erover eens: een betere samenwerking tussen Jeugdbescherming en de Buurtteams zorgt ervoor dat gezinnen met problemen kunnen rekenen op de juiste hulp, dichtbij huis.

John Hersbach, strategisch adviseur bij Jeugd Veilig Verder (onderdeel van Jeugdbescherming Regio Amsterdam) en Robert Röttgering, adviseur partnerschap bij Jeugdbescherming Gelderland, werkten een jaar lang intensief samen aan de Gelderse Verbeteragenda. Ze vertellen over de successen en struikelblokken onderweg naar een betere zorg voor gezinnen.

De Akademie lanceert vanaf september een vernieuwd opleidingstraject voor startende gezinsmanagers. De nieuwe opleiding draait volledig om het ‘hoe’. Zodat iemand niet handelt vanuit instructie maar vanuit de bedoeling van het werk. De nieuwe opleiding vraagt iets anders van de aanstaande gezinsmanagers, trainers en teams. Trainer Claudia Dekker vertelt.

Applicatiebeheerder Rogier was voorheen gezinsmanager. Hij weet dus precies hoe hij het informatiesysteem van Jeugdbescherming voor zijn collega’s eenvoudig en effectief houdt. Daarbij let hij scherp op de administratieve last voor gezinsmanagers. Zodat zij hun kostbare tijd vooral aan hun gezinnen kunnen besteden.

Rachel was eerst client bij Jeugdbescherming is nu lid van onze cliëntenraad. Zij zet haar kennis en ervaring in om Jeugdbescherming en ouders te helpen beter samen te werken. Hierbij komt Rachels achtergrond in de media goed van pas. Want écht samenwerken begint bij goede communicatie.

U leest al deze verhalen in Openhartig #4

Openhartig #4 is uit - Jeugdbescherming Amsterdam