Home

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws, ontwikkelingen en inzichten over de bescherming en veiligheid van kinderen en jongeren. Als organisatie zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en het bijdragen aan een veilige omgeving voor kinderen en jongeren in Nederland. Door middel van dit nieuwsoverzicht houden we u op de hoogte van onze activiteiten en de ontwikkelingen in ons vakgebied.

Jeugdbescherming trapt 75 liter sap tijdens ‘Trap je sapje’

17-05-24

Collega’s in Amsterdam en Arnhem/Nijmegen genieten van vers getrapte smoothies

Lees verder

Victor, Gijs, Miranda, Marit, Moraya en Shriya zijn openhartig

25-04-24

In onze online uitgave ‘Openhartig’ delen collega’s, ervaringsdeskundigen en samenwerkingspartners hun verhalen. Allemaal verschillende en persoonlijke verhalen, met 1 overeenkomst: ze laten zien hoe wij ons verbinden, verbeteren en ontwikkelen om het voor gezinnen beter te doen. 

Lees verder

Kennismarkt Jeugdbescherming, Bestaanszekerheid, maakt veel los

24-04-24

Dinsdag 23 april vond de eerste kennismarkt van Jeugdbescherming plaats. Dit jaar met het thema Bestaanszekerheid.

Lees verder

In gesprek met onze toekomstige professionals tijdens stagemarkt HvA

15-04-24

Op 11 april bezochten enthousiaste Pedagogiek studenten de stand van Jeugdbescherming tijdens de stagemarkt.

Lees verder

Wethouder Marjolein Moorman presenteert nieuwe visie op jeugdzorg

09-04-24

Wethouder Marjolein Moorman presenteerde op 5 april de visiebrief Jeugd: Het belang van kinderen eerst. Bekijk hier de video.

Lees verder

Tobias en Saphira blikken terug op de campagne ‘Wat zou jij doen’ tijdens de reünie

11-03-24

De verhalen van onze jeugd- en kinderbeschermers leverde de afgelopen maanden heel wat reacties op, positief en negatief. Tijdens de reünie kijken ze samen terug op de impact van de campagne en delen hun ervaringen.

Lees verder

‘Ik wilde iets zinvols doen’: Victor vond zijn passie in de jeugdzorg dankzij zij-instroomtraject HvA

19-02-24

Victor gooide het roer om en ging van hotelier naar jeugdzorgprofessional. Hij volgde het zij-instroomtraject Jeugd en Gezinsprofessional aan de Hogeschool van Amsterdam, behaalde zijn SKJ registratie en helpt nu kwetsbare jongeren. “Dit werk geeft écht voldoening.”

Lees verder

Onze cliëntenraad kijkt terug op een geslaagd event: ‘We zijn trots op wat we met elkaar hebben bereikt’

10-02-24

Donderdag 8 februari organiseerde de cliëntenraad het event “Herkennen van en werken met narcistisch gedrag”. Bekijk hier een compilatie van de inspirerende ochtend in de B-Building

Lees verder

Collega’s, buurtrechters en ex-cliënt zijn openhartig

18-01-24

In onze online uitgave ‘Openhartig’ lezen onze relaties verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 9de editie verschenen.

Lees verder

Ilona in mini-docu Het vergeten kind: ‘Door de focus op het oplossen van problemen, verliezen we de aandacht uit het oog’

17-01-24

Ambassadeur Jeugd en gezinsmanager Ilona werkte mee aan een mini-docu voor de Week van Het Vergeten Kind. Ze deelt haar visie op preventie, systeemcondities en cultuurverandering.

Lees verder

Voorzitter Raad van Toezicht Agnes Wolbert opent onze gerenoveerde 1e verdieping

16-01-24

Na een intensieve verbouwing is onze nieuwe verdieping geopend. Een nieuw jaar, een nieuwe werkplek.

Lees verder

Saphira op NU.nl: ‘We doen wat we kunnen en dat doen we zo goed mogelijk’

27-12-23

Op NU.nl vertelt onze collega Saphira over haar werk als jeugdbeschermer en hoe Jeugdbescherming werkt aan een beter jeugdzorgstelsel. In de jeugdzorg moet iedereen het contact met elkaar blijven opzoeken, concludeert Saphira.

Lees verder

“Wees brutaal, heb lef! Er kan zoveel meer dan je denkt.”

21-12-23

Hij werkte 12 jaar in de hotellerie, toen Victor besloot de overstap naar jeugdzorg te maken. Hij volgde het zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en werkt nu als gezinsmanager in opleiding (GIO) bij Jeugdbescherming. Hij vertelde aan ‘Alle kansen benut’ over zijn keuze.

Lees verder

Dromen najagen zonder ‘snel geld’

19-12-23

Luister hoe onze jeugdreclasseerder Wolter vertelt hoe hij jongeren laat zien dat het volgen van je dromen ook heel goed mogelijk is zonder ‘snel geld’ dat afkomstig is van criminele activiteiten.

Lees verder

‘Toen ik weer thuis op de bank zat, kwam alle emotie eruit’

19-12-23

Saphira is gezinsmanager bij Jeugdbescherming. Haar doel om kinderen veilig te laten opgroeien, gaat soms ten koste van haarzelf. Ze vertelt over de impact, bijzondere momenten en hoe ze vitaal blijft in haar pittige en mooie werk.

Lees verder

‘Investeer meer in zij-instromers’

09-12-23

Onze collega Miranda Koop in Het Financiële Dagblad hoe wij bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam zijinstromers een mooi en zorgvuldig traject bieden. Daarin krijg je alle ruimte en goede begeleiding om het mooie maar pittige vak van jeugdbeschermer te leren.

Lees verder

Sigrid van de Poel: ‘Investeren in veiligheid, betekent investeren in de basis’

30-11-23

Het Preventief Interventie Team (PIT) vierde op 16 november het 12,5 jarig bestaan. Bestuurder Sigrid van de Poel deelde haar inzichten in een speech tijdens het jubileumcongres. Lees meer over haar inspirerende verhaal.

Lees verder

Caro stroomt in bij Jeugdbescherming: ‘Poten in de modder’

31-10-23

RTL Nieuws publiceerde het inspirerende verhaal van Caro Kramer, voormalig jurist en parketsecretaris bij het OM. Lees hoe zij haar gevestigde carrière verruilde voor een nieuwe uitdaging als gezinsmanager in opleiding, en wat haar motiveerde om deze overstap te maken.

Lees verder

Van jurist naar gezinsmanager: steeds meer zij-instromers in de jeugdzorg

24-10-23

Er zijn veel enthousiaste en gemotiveerde professionals die graag in de jeugdzorg willen werken. Zoals onze gezinsmanager in opleiding Caro. Samen met trajectbegeleider Miranda vertelt ze aan AT5 over het zij-instroom traject bij Jeugdbescherming.

Lees verder

Onze online magazine Openhartig #8 is uit

19-09-23

In onze online uitgave ‘Openhartig’ leest u verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 8e editie verschenen.

Lees verder

Jeugd- en kinderbeschermers starten campagne ‘Wat zou jij doen?’

13-09-23

We willen dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien. Meestal kunnen gezinnen hier zelf voor zorgen, maar soms lukt dat niet. Dan gaan jeugd- en kinderbeschermers aan de slag. Samen met het gezin kijken zij hoe de veiligheid weer in huis gebracht kan worden. Dat is prachtig, maar pittig werk vol dilemma’s. In een publiekscampagne vertellen jeugd- en kinderbeschermers wie ze zijn en welke dilemma’s ze tegenkomen. En stellen ze de vraag: ‘Wat zou jij doen?’.

Lees verder

Teammanager Joyce in Peters’ Podcast: “Het draait om vertrouwen”

06-07-23

CDA-Tweede Kamerlid René Peters gaat in gesprek met allerlei mensen uit de wereld van de jeugd(zorg) en uit het onderwijs. Deze keer praat hij met onze teammanager Joyce over gebiedsgericht werken in Amsterdam.

Lees verder

Sigrid van de Poel: ‘Iedereen is jeugdbeschermer’

08-06-23

“Iedereen in Nederland is jeugdbeschermer, niet alleen de mensen die jeugdbeschermer van beroep zijn. Deze stelling zou wat mij betreft op tegeltjes in Nederlandse huiskamers, klaslokalen en kantines mogen hangen.”

Lees verder

‘Iedereen heeft baat bij een goede samenwerking’

23-05-23

Senior gezinsmanager Ilona Simons en raadsonderzoeker Eveline Verburg werken nauw samen en zeggen jongeren eerlijk waar het op staat. Je leest hun verhaal in de editie van onze online uitgave Openhartig. Daarin ook verhalen over de missie van senior beleidsadviseur Amsterdam Margreet Wiegand, de veelzijdige en spannende job van top 1000 regisseur Wolter Fischer, hoe onze bestuurssecretaris Silvana Bos en Karin Schaafsma van Levvel samen calamiteitenonderzoek oppakken en hoe de stress in onze organisatie toeneemt als onze ICT-redder in nood Arno Herfst op vakantie is.

Lees verder

De Volkskrant: een dag in het leven van jeugdbeschermer Ilona Simons

24-04-23

Op 23 maart liep journaliste Charlotte Huisman van de Volkskrant een dag mee met senior gezinsmanager en ambassadeur Jeugd Ilona Simons. In de krant van 24 april 2023 doet ze verslag van deze dag. 

Lees verder

Tiener Mila blij met gezinsmanager Tobias

12-04-23

Tiener Mila had niemand om mee te praten. In De Telegraaf vertelt ze vandaag dat ze blij was dat onze gezinsmanager Tobias er voor haar was.

Lees verder

Onze online magazine Openhartig #6 is uit

23-02-23

‘Openhartig’ is een online uitgave van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Hierin vertellen onze partners, gemeenteraadsleden, medewerkers of cliënten, openhartige verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om kinderen en gezinnen nu en in de toekomst veiligheid te bieden. Vandaag is de 6de editie verschenen.

Lees verder

Een bijzondere kerst

21-12-22

Deze kerst gaat een grote wens van gezinsmanager Leonie in vervulling: moeder Wendy gaat de feestdagen vieren met haar drie kinderen om zich heen. Wat eerder onmogelijk leek, wordt dit jaar werkelijkheid. Dat maakt deze kerst extra bijzonder.

Lees verder

Vervolg werkonderbrekingen FNV 12 december tot 23 januari 2023

13-12-22

De landelijke FNV acties die op 10 oktober zijn begonnen, worden deze maand verlengd. Ook voor de komende weken (van 12 december tot 23 januari 2023) heeft FNV werkonderbrekingen aangekondigd. Jeugdbescherming Regio Amsterdam ondersteunt deze acties. Wij zien dat tekorten in de jeugdzorg voor schrijnende situaties zorgen. Dit gaat ten koste van kinderen, jongeren en […]

Lees verder

Onze nieuwe ambassadeurs Jeugd

08-12-22

Kijk ze eens shinen! Onze collega’s Sanja en Ilona legden woensdagavond 7 december bij de Colour Kitchen in Utrecht hun meesterproef af. Vanaf nu zijn ze officieel Ambassadeur Jeugd. Gefeliciteerd, we gaan nog veel van jullie horen.

Lees verder

Een prettig gesprek met wethouder Moorman

08-12-22

Onze gezinsmanagers Anouk, Feng en Merel, SPV’er Wilko, ervaringsdeskundige Mariska, teammanager Amel en bestuurder Claire hadden gisteren een prettig gesprek met wethouder Marjolein Moorman. Over hoe we werken en wat onze gezinnen nodig hebben. De wethouder komt graag terug om een casuïstiek overleg bij te wonen. Tot snel!

Lees verder

De kracht van samenwerken met gezinnen

05-12-22

De jeugdbescherming is al geruime tijd onderwerp van gesprek in de media, de politiek en de samenleving. Een belangrijk geluid is dat gezinnen zich onvoldoende gezien en serieus genomen voelen. Omdat Waardevolle zorg pas betekenis krijgt als dit wel gebeurt, ondersteunt LOC jeugdzorgaanbieders die aan de slag willen om de samenwerking met kinderen, jongeren en ouders vorm te geven. Jeugdbescherming startte een traject samen met het LOC om de medezeggenschap van kinderen, jongeren en ouders vorm te geven.

Lees verder

Staking Jeugdbescherming Amsterdam tijdens Kamerdebat

24-11-22

Vandaag hadden we een prettig gesprek met Freek Haye van Het Parool. Hij sprak met onze bestuurder Claire Vlug en gezinsmanagers Saphira en Erik over wat er nodig is voor een betere jeugdzorg.

Lees verder

Jeugdbescherming bij AT5 over code zwart in de jeugdzorg

23-11-22

Vanochtend vertelden onze bestuurder Claire Vlug en gezinsmanager Tobias aan AT5 waarom de minister direct maatregelen moet nemen, want het is code zwart in de jeugdzorg.

Lees verder

Belangrijke stap samenwerking jeugdbeschermers en volwassen GGZ

14-11-22

We willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen. Meestal kunnen gezinnen daar zelf voor zorgen maar soms lukt dat even niet.  Jeugdbescherming en de Volwassen GGZ trekken samen op om naast deze ouders te staan, door de inzet van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Op 7 november 2022 ondertekenden de gemeente Amsterdam, Zilveren Kruis, Arkin, […]

Lees verder