Gepubliceerd op 20-05-15

Nieuwe website Jeugdbescherming Regio Amsterdam gelanceerd

Jeugdbescherming Regio Amsterdam heeft een nieuwe website. Het is de volgende mijlpaal waarmee we de buitenwereld willen laten zien waar de ambitie van de Jeugdbescherming de komende jaren ligt: blijvende veiligheid voor alle opgroeiende kinderen in Nederland.

Logische stap

De nieuwe website is het logische gevolg van de veranderingsoperatie die we daar een aantal jaren geleden bewust voor hebben ingezet.

Wat vooraf ging was ons pionierswerk met het ‘inrollen’ van het Intensief Systeemgericht Casemanagement: ons antwoord op de lang aangekondigde transitie, en de voorbode van de nieuwe organisatie, naam, huisstijl en nationale prijs (Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2014) die we voor het geheel ontvingen. Onlangs lanceerden we de Jeugdbescherming Akademie, van waaruit we die expertise verder uitdragen en met bestaande en nieuwe partners doorontwikkelen.

In de tussentijd werkten we hard aan een nieuw digitaal voorportaal. Want meer dan alles willen we zorgen dat iedereen, ouder, kind of partner gebruiksvriendelijk, en zonder opsmuk ziet waar we vanuit Jeugdbescherming aan werken.

Sterke focus op onze doelgroepen

De website is mooier en moderner dan zijn voorganger. Maar belangrijker nog: het wordt voor jou als bezoeker een stuk eenvoudiger om te vinden wat je zoekt.

Zo zie je als kind of ouder meteen de belangrijkste informatie op de drie tegels die prominent op de voorpagina staan. Zo geven we je bij behoefte aan directe hulp of informatie zo snel mogelijk informatie van waar of bij wie je terecht kunt. Tegelijk ben je als toekomstige inkopende gemeente of partner veel beter in staat om te ontdekken welke mogelijkheden tot samenwerking er zijn door de open en transparante manier waarop we informatie delen over producten en resultaten die we daarmee bereiken. Digitale producten en diensten voor professionals zijn grondig aangepast en verbeterd.

Het grootste deel van de informatie bereik je met één muisklik via de ‘drop down menus’. Die vind je, geordend op doelgroep of thema, bovenaan de voorpagina.

Klaar voor de volgende stap

Met de website luiden we een nieuwe fase in. We nemen met trots en dankbaarheid afscheid van Erik als onze bestuursvoorzitter, die de lancering van de website nog net meemaakt.

Tegelijk luiden we een versnelling in met de nieuwe organisatie die we hebben neergezet. De komende jaren zullen nieuwe gemeenten zich aansluiten om in hun regio het Intensief Systeemgericht Casemanagement te introduceren, en samen verder te ontwikkelen vanuit de Jeugdbescherming Akademie. En dit jaar nog starten we een nieuwe verkenningstocht naar onorthodoxe aanpakken en samenwerkingsvormen om ook tot ver buiten de grenzen van de organisatie te zorgen dat mensen kunnen bijdragen aan de veiligheid van opgroeiende kinderen in Nederland.

Net zo lang, tot we onszelf overbodig maken.