Gepubliceerd op 26-06-17

Jeugdbescherming zoekt nog drie onderzoekstagiair(e)s vanaf september 2017

Wij zoeken nog drie stagiar(e)s die vanaf september 2017 aan de slag willen gaan met een van onderstaande projecten. De afgelopen maanden hebben we veel leuke, interessante gesprekken gevoerd. Voor een tweetal projecten hebben we echter nog niet de juiste onderzoek stagiair(e)s gevonden. Ben je geïnteresseerd in (één van) onderstaande projecten? Wil je je onderzoekstalenten vanaf september 2017 bij ons inzetten? Solliciteer direct via deze link .

Pilot Bedoeling op 10

Bij Jeugdbescherming zetten we ons iedere dag in om ieder kind blijvende veiligheid te bieden. De complexe problematiek van de gezinnen vraagt om grote inzet van onze gezinsmanagers. Om genoeg aandacht te hebben voor ieder individueel gezin, is het belangrijk dat de gezinsmanagers niet een te grote caseload hebben.
In samenspraak met de gemeente Amsterdam is Jeugdbescherming een pilot gestart. Sinds 1 april jl. werken twee teams bij ons met een verlaagde caseload. We zetten ons met deze pilot in om o.a.:

  • Kinderen structureler veilig te krijgen, door sneller zicht te krijgen op de veiligheid en benodigde inzet van hulp;
  • Nog beter methodetrouw te gaan werken;
  • En de afstemming en samenwerking met onze samenwerkingspartners verder te verbeteren (denk aan Veilig Thuis, Samen DOEN, Ouder- en kindteams en de gemeente Amsterdam).

Het team Kennis zoekt één onderzoek stagiaire om vanaf september 2017 de evaluatie van de pilot op te zetten.

Pilot Effectiviteit

Met de pilot Effectiviteit wordt een aanvulling op onze werkwijze ontwikkeld waarmee we inzicht krijgen of de missie ‘Ieder kind veilig’ behaald wordt. Sinds maart 2017 werken we in twee pilotteams met één korte vragenlijst, de Youth Outcome Questionnaire (YOQ). Deze YOQ geeft inzicht op de vraag “hoe het gaat met het kind”.
Van de inzichten uit onze ARIJ (Actuarieel Risicotaxatie Instrument voor Jeugdbescherming waarmee de acute (on)veiligheid en het risico op toekomstige onveiligheid van kinderen en jongeren wordt ingeschat) en de YOQ kunnen gezinsmanagers en de organisatie leren.
Tegelijkertijd willen de gemeenten waar wij (voor) werken logischerwijs weten wat het effect is van ons werk. Het is dus belangrijk de effecten inzichtelijk te maken en te delen.

In september 2017 start de evaluatie van de Pilot Effectiviteit. Hiervoor zoekt het team Kennis twee onderzoek stagiaires.

Dit zien wij graag terug bij onze nieuwe onderzoekstagiair(e)s

  • Je volgt momenteel een relevante HBO/WO-bachelor/WO-master opleiding (denk aan HBO pedagogiek, SPH, MWD / WO-bachelor Pedagogiek, Psychologie, Bestuurskunde / WO-master Forensische Orthopedagogiek, Jeugdstudies, Criminologie / of vergelijkbaar).
  • Je hebt interesse in maatschappelijke en beleidsvraagstukken in het jeugddomein en meer specifiek in (één van) de hierboven beschreven projecten.
  • Je hebt kennis en enige ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden en vaardigheden en wilt deze kennis en ervaring uitbreiden tijdens deze stage.
  • Je bent beschikbaar vanaf september 2017 tot en met december 2017/januari 2018 voor minimaal drie dagen per week.

Je kunt tot en met zondag 9 juli 2017 reageren. Gesprekken vinden plaats in de week van 10 tot en met 14 juli 2017.