Gepubliceerd op 30-05-16

Jeugdbescherming biedt training Loverboyproblematiek i.s.m. Qpido

De bril op…….. is een training over signaleren van en handelen bij loverboyproblematiek. Loverboyproblematiek is mensenhandel. Wij gebruiken de term loverboyproblematiek, omdat deze training bedoeld is voor professionals, die werken met jongens en meisjes tot 23 jaar, en deze term wordt veel gebruikt in dit werkveld.

De training is een samenwerking tussen Qpido van Spirit Specifieq en Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Wij vinden samenwerking binnen de keten op dit onderwerp essentieel, zodat kennis over zowel regievoering als hulpverlening rondom loverboyproblematiek gebundeld is.

In deze interactieve training van een dagdeel krijgt de professional een beeld van de huidige loverboyproblematiek en leert het signalen herkennen. Het stappenplan van Azough wordt behandeld en er wordt geoefend met het voeren van het gesprek over de signalen met de betrokkenen en de te zetten stappen. Daarnaast is aandacht voor de sociale kaart rond loverboyproblematiek. Ter voorbereiding van de training ontvangen de deelnemers een reader.

Voor meer informatie of aanmelden voor deze training kan contact opgenomen worden het de JeugdbeschermingAkademie op nummer 020-4878222 of per mail akademie@jeugdbescherming.nl.

Logoqpido