Gepubliceerd op 23-05-23

Onze online uitgave Openhartig #7 is uit

In onze online uitgave ‘Openhartig’ lezen onze relaties verhalen over hoe we samenwerken, leren en verbeteren om gezinnen en kinderen nu en in de toekomst blijvende veiligheid te bieden. Vandaag is de 7de editie verschenen

Verbinden, verbeteren, leren

Senior gezinsmanager Ilona Simons en raadsonderzoeker Eveline Verburg werken nauw samen en zeggen jongeren eerlijk waar het op staat. “Veel van de jongens en gezinnen zijn gepokt en gemazeld in de jeugdzorg. Ze prikken dwars door je heen als je een dubbele agenda hebt.”

Silvana Bos, bestuurssecretaris Jeugdbescherming, en Karin Schaafsma, projectleider en onderzoeker bij Levvel pakken samen calamiteiten op. “Onze medewerkers tonen een grote bereidheid om samen te reflecteren. Daarvoor zijn kwetsbaarheid en moed nodig.”

Oud-collega Margreet Wiegand, werkt al 30 jaar in het domein jeugdbescherming. Nu is zij senior beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam. “Met het toekomstscenario en de gebiedsgerichte aanpak hebben we straks alle ingrediënten beschikbaar om een enorme verbeterslag te maken”.

Top 1000-regisseur en gezinsmanager Wolter Fischer begeleidt jongeren die met de politie in aanraking komen.”Af en toe spreek ik voor mijn eigen veiligheid op een andere locatie af. Als een jongere bijvoorbeeld betrokken is bij cocaïnehandel”.

Waar zouden we zijn zonder Arno, onze ICT-redder in nood? Arno: “Ik hou ervan problemen op te lossen en geniet van het sociale aspect van mijn werk.”

Benieuwd naar hun verhalen? Je leest ze in onze online uitgave Openhartig #7.