Gepubliceerd op 06-07-16

Ieder kind veilig: ook het vluchtelingenkind

Op donderdag 30 juni jl.  is in Amsterdam de tot nu toe druk bezochte ‘Week van het vluchtelingenkind’ van start gegaan. Met deze week willen we iedereen die zich inzet voor de opvang en hulp aan vluchtelingenkinderen een gratis symposium en allerlei workshops aanbieden die ze helpt wegwijs te maken in de wirwar van aanpakken en regels waar ze mee te maken hebben.

Het was een beetje een gok gezien de korte planning: het organiseren van een symposium èn een week vol gratis trainingen over de hulp en opvang van vluchtelingenkinderen in de regio Amsterdam. Met het symposium met ruim driehonderd deelnemers achter de rug en twee dagen met volle trainingslokalen, groeit de trots. Kortom: alle betrokken partners in de regio Amsterdam zijn het erover eens dat ieder kind in Nederland veilig moet opgroeien. Ook, of misschien wel juist, het vluchtelingenkind. Hoe lastig dat soms ook is.

WP_20160630_15_40_29_Pro Interview met Narek, een vluchtelingenkind, over zijn ervaringen.

Het succes van de week van het vluchtelingenkind danken we vooral aan de brede coalitie van lokale organisaties die besloten gratis trainingen aan te bieden (hulde!). Maar ook de inzet van de mensen van de Jeugdbescherming Akademie die vier weken lang de coördinatie voor hun rekening namen mag niet onderbelicht blijven.

We zijn er nog niet, want tot en met vrijdag 8 juli worden nog trainingen gegeven en we hopen van harte dat die met net zoveel plezier en energie gegeven en gevolgd worden als we eerder deze week zagen. Naarmate de week vordert, wordt het steeds duidelijker: er is nog heel veel te doen, willen we achter de vraag ‘Eindelijk veilig?’ een uitroepteken kunnen zetten.

IMG_6918 Interesse om nog deel te nemen aan een van de workshops? Kijk snel op eindelijkveilig.nl en meld je aan. Op de site is ook meer informatie te vinden over de betrokken instanties.