Gepubliceerd op 12-10-16

Every Child Safe – Forever! Terugkoppeling van FFT conferentie te Brighton

Op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2016 vond in Brighton, Engeland, de tweede Internationale FFT Conferentie plaats onder de titel: “Staying True to Youth and Families after 44 Years of Practice: Where Are We Now and What Comes Next.” Functional Family Therapy (FFT) wordt wereldwijd ingezet vanuit ruim 300 organisaties en bereikt jaarlijks ruim 50.000 gezinnen.

fileOnze collega’s Marc Dinkgreve, kennisambassadeur, en Antonietta Perini, teammanager, van onze Jeugdbescherming Akademie waren door FFT-LLC uitgenodigd om een presentatie te geven over de transformatie van Jeugdbescherming. De presentatie werd zeer goed ontvangen door de 140 aanwezige FFT therapeuten en managers uit onder andere Engeland, Egypte, Singapore, Scandinavië en de ontwikkelaars van FFT uit Seattle. Er was veel belangstelling vanwege het feit dat we bij Jeugdbescherming een uniek product met elkaar hebben neergezet dat nog nergens ter wereld zo wordt uitgevoerd.

Onder de titel ‘Every Child Safe – Forever’ werden de ontwikkeling en de resultaten van onze werkmethodiek Intensief Systeemgericht Casemanagement (ook bekend onder de naam GGW) toegelicht. Dit is een doorontwikkeling van FFP (de P is van Parole) voor jeugdige delinquenten naar integraal casemanagement voor (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het internationale gezelschap was zeer onder de indruk van de hoeveelheid werk en de effectiviteit hiervan.

De bedenker van FFT, James Alexander, was aanwezig en zorgde voor veel inspiratie. Op de eerste dag ging het vooral om praktische inzichten en er werden verbeterpunten en mogelijkheden uitgewisseld door een tiental zeer gevarieerde sprekers. Op de tweede dag lag de nadruk meer op de resultaten van FFT en de verschillende aanpassingen hiervan zoals FFT-CW (Child Welfare) en Intensief Systeemgericht Casemanagement.

Tijdens de conferentie werden nieuwe samenwerkingsverbanden opgestart met Engeland, Denemarken en Noorwegen. De gemeenten in die landen hebben grote belangstelling voor de Intensief Systeemgericht Casemanagement variant van FFP en de kennis en ervaring die Jeugdbescherming heeft opgedaan tijdens het ontwikkel- en transformatieproces. We zien die samenwerking graag tegemoet; a omdat we er veel van kunnen leren en b. omdat Ieder kind veilig! een belangrijk doel is in ieder land.

Meer informatie? Neem contact op met Marc of Antonietta via onze Jeugdbescherming Akademie via 020 487 82 22 of akademie@jeugdbescherming.nl