Gepubliceerd op 15-12-15

Contract Jeugdteams Zaanstad ondertekend

Maandagmiddag, 14 december 2015, ondertekende onze bestuurder Sigrid van de Poel op het stadhuis te Zaanstad het contract Jeugdteams (Sluispad) in Zaandam.

Ondertekening contract Jeugdteam. 14 december 2015 FOTOGRAFIE BART HOMBURG

Vlnr Sigrid van de Poel/Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Tamara van Altena en Jeroen Olthof/gemeente Zaanstad, Berber van Beusichem/Lucertis, Ferdinand Strijthagen/GGD en Mieke Verschure/Spirit. (fotografie Bart Homburg)

Eind november 2015 kwam het bericht van de gemeente dat Jeugdbescherming Regio Amsterdam de opdracht van Jeugdteam Sluispad voorlopig gegund heeft gekregen. Vandaag kon deze definitief worden beklonken in het bijzijn van de wethouder, directeuren en leden van het inkoopteam Zaanstad en vertegenwoordigers van Lucertis, de GGD en Spirit. Deze drie organisaties hebben ook elk teams onder hun hoede.

Wethouder Jeroen Olthof: “Voor de inwoners van Zaanstad is het belangrijk dat ze een plek hebben waar ze terecht kunnen met vragen over jeugdhulp en opgroeien en ontwikkeling in brede zin. De jeugdteams spelen hierin een cruciale rol. Dat we deze partijen nu voor langere tijd aan ons kunnen binden is goed voor Zaanstad omdat de Jeugdteams zo een stabiele factor in de stad kunnen vormen. Tegelijk is er de mogelijkheid om elke twee jaar te evalueren, want de kwaliteit staat voorop.”

De overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2016 en heeft in principe de duur van 6 jaar. Na iedere twee jaar kan het contract verlengd worden met 2 jaar. Meer informatie over de vijf jeugdteams is te vinden op de speciale website www.jeugdteamzaanstad.nl.