Gepubliceerd op 11-11-16

8 december a.s. : Congres Veilig Verder over aanpak geweld in huiselijke kring en kindermishandeling

congresveiligverder_1Op 8 december a.s. vindt het Congres Veilig Verder in Utrecht plaats waar iedereen die in Nederland betrokken is bij de aanpak van geweld in huiselijke kring en kindermishandeling bij elkaar is om uit te wisselen, te leren en te inspireren. Wat werkt er wel en wat werkt er niet?

Tal van professionals op het gebied van de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld delen breed hun ervaringen met elkaar en met gemeenten.  Ook Jeugdbescherming is vertegenwoordigd met een tweetal workshops om kennis en aanpak te delen:

  • een workshop genaamd ‘Allemaal gekkies’ waarin we vertellen wat we aan het doen zijn om het vertrouwen tussen georganiseerde oudergroepen en Jeugdbescherming te versterken. Deze workshop wordt dan ook samen gegeven met de ouderplatforms Jeugdzorg Darkhorse en SOS Jeugdzorg.
  • en een workshop over de Vijfhoek Kindveiligheid Amsterdam, een gezamenlijk initiatief van Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, de Ouder- en Kindteams, de Samen DOEN teams (beide wijkteams), de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering en Jeugdbescherming Regio Amsterdam. De Vijfhoek laat deelnemers aan de workshop kennis maken met de ‘klantreis’ van een aantal (geanonimiseerde) gezinnen door de hulpverlening die zij hebben gemaakt en wil samen met de deelnemers knelpunten in de klantreizen blootleggen en nadenken over hoe het beter kan.

Het congres is bedoeld voor gemeenteambtenaren, bestuurders, professionals, ervaringsdeskundigen en studenten in het vakgebied. Ga naar de speciale site voor meer informatie en aanmelding.

Programma
08.45 uur Registratie, inloop met koffie
09.30 uur : Opening Frènk van der Linden
09.40 uur : Praatshow met bestuurders als burgemeester Van der Laan (Amsterdam), staatssecretaris Van Rijn (VWS), VNG voorzitter Van Zanen of voorzitter directieraad VNG Kriens
10.25 uur : Lezing door Professor Jo Hermanns
11.00 uur : Pauze
11.15 – 12.00 uur : Workshops
12.00 – 14.00 uur : Lunch
12.45 – 15.30 uur : Workshops
16.00 uur : Slot met aansluitend een borrel
17.00 uur : Einde programma