Gepubliceerd op 25-09-18

1 november: symposium ‘why talk about sex?’

Wat? Symposium over het bespreken van seksualiteit en seksueel misbruik
Voor wie? Professionals en hulpverleners in de jeugdzorg
Wanneer? 1 november 2018, 14.30 – 17.30 uur
Waar? De School, Dr. Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB  Amsterdam
Aanmelden? Klik hier.

Meer praten over seksualiteit

Op 1 november 2018 organiseren Qpido (onderdeel van Spirit Specifieq), Jeugdbescherming Regio Amsterdam en de Jeugdbescherming Akademie een symposium over de seksuele ontwikkeling van het kind, en de vaardigheden die je nodig hebt om dit met gezinnen te bespreken.

Dat is nog vaak heel moeilijk

Een gezonde seksuele ontwikkeling is een essentieel onderdeel in het leven van ieder kind. Maar wat valt daar precies onder? We denken al snel aan seks en seksueel misbruik, maar we vergeten vaak de persoonlijke verzorging en het respecteren van je eigen lichaam. Het is een van onze kerntaken om erop toezien dat een kind op al die gebieden een gezonde seksuele ontwikkeling doormaakt. Toch blijkt het voor professionals ingewikkeld om hierover het gesprek aan te knopen met het gezin en te handelen als er in de seksuele ontwikkeling dingen misgaan.

Dus willen we er meer over weten

Ruth en Roos van Qpido zijn dé lokale experts in hulpverlening gericht op de seksuele ontwikkeling. Denk aan liefde, seksualiteit, relaties en het stellen van grenzen. Dit zijn onderwerpen waar jongeren dagelijks mee bezig zijn. De vraag die Ruth en Roos elke dag weer bezig houdt: hoe zorg je dat jongens en meisjes rond al die onderwerpen seksueel veilig op kunnen groeien?

Aanmelden